29.6.2018

Vídeň - Berlín pod 31 hodin - Guido Pfeiffermann startuje již zítra

Honza Vlášek ExpediceRozhovory
Projekt KickDistance 2018 startuje již v sobotu. Proč nonstop na koloběžce z Vídně do Berlína upřesňuje Guido Pfeiffermann. A připojit se může kdokoliv!

Takže Guido, Vídeň – Berlín! Proč?

V prosinci 2017 jsem jel na koloběžce z Vídně do Bratislavy a zpět a pak se na Facebooku strhla diskuse o tom, že jde o dvě neblíže položená hlavní města v Evropě. Jeden z mých kamarádů napsal, že z Vatikánu do Říma je to blíž. No tak jsem si řekl že pojedu z Vídně do Berlína.

Uwe, koloběžkový nadšenec z Německa mi pak poslal tento odkaz: https://de.wikipedia.org/wiki/Distanzradfahrt_Wien%E2%80%93Berlin

Před 125 lety se konal cyklistický závod z Vídně do Berlína a vítězem se stal Josef Fischer z Mnichova. Průměrná rychlost, 18,89 km /h.

125 let! Samozřejmě si pamatuji KICK FRANCE a KICK ITALY, které se jely vždy ve stém výročí. Takže Vídeň – Berlín nebyl vtip, nový projekt byl na světě. Kick France, Kick Italy, Kick Distance.

Jak je to vlastně dlouhé a jaký je plán?

Ten historický závod měřil 582,5 km. Dnes jsou samozřejmě silnice jiné, ale snažil jsem se najít cestu, která by těm 582,5 km byla co nejblíže. Nebylo to jednoduché, ale nakonec jsem našel toto: https://www.routeyou.com/de-at/route/view/5054870/rennradroute/wien-berlin-2018

Plán je být rychlejší než Josef Fischer v roce 1893, takže se potřebuji dostat pod 31 hodin a 22,4 sekundy.

31 hodin na koloběžce je hodně, takže můj nápad byl (a stále je), udělat z toho závod, sehnat nějakých pět až deset lidí a vyrazit. Nakonec se ale našel jediný, Rodger Hulsebos z Holandska.

Guido na Alpe d´Huez 2013Guido na Alpe d´Huez 2013

Jedeš s podpůrným týmem?

Rodger a já odstartujeme v sobotu 30.6. v šest ráno, ve stejný čas jako Fischer před 125 lety. Rodger má dva týmy, jeden z Rakouska a jeden z Čech, já mám dva rakouské podpůrné týmy.

Se svým týmem jsem simuloval zatím cestu z Vídně na české hranice a zpět a vše bylo super.

Co výživa na takovou cestu?

Preferuju nějaký takový mix. Piju elektrolyty a maltodextrin, jím gely, banány, chleba, párky. No, párky nejsou moc typické, ale třeba během přejezdu Kanady jsem jedl jen sušenky a párky:) A bylo to OK.

Každé dvě hodiny plánuji pauzu na tři až pět minut a v neděli při východu slunce si dám kafe, které mi dodá síly do sprintu na posledních 200 km.

Může se k tobě někdo připojit?

Samozřejmě! Na začátku cesty nás bude doprovázet pár cyklistů a ke konci se připojí koloběžkáři. Takže pokud by se chtěl někdo připojit v Čechách, bylo by to super. Rozvrh cesty najdete zde: http://www.tritt.at/wp-content/uploads/2018/06/kickdistance2018_map.pdf

Přejezd Kanady 2016Přejezd Kanady 2016

Kde Tě můžou fanoušci sledovat?

Samozřejmě na Facebooku: https://www.facebook.com/Kickdistance2018-223884388158751/

Support team bude postovat fotky a videa a další informace. Německý článek o projektu naleznete třeba zde: http://kickdistance2018.tritt.at/

Díky moc a hodně štěstí!