19.10.2023

BACK TO THE ROOTS 2024 - Toskánsko a L´Eroica

Honza Vlášek Expedice
Na jaře 2024 na bílé toskánské cesty zpět ke kořenům, koloběžkového kamarádství...

Zmoudřeli jsme, usadili jsme se a je nám krásně.

To však nebrání tomu, abychom se občas vrátili zpět do časů, kdy jsme se s koloběžkovými kamarády z celého světa vídali na různých místech v Evropě na akcích, na které vzpomínáme dodnes. Byly to akce, po kterých se nám stýská. Akce, které na začátku třetího tisíciletí formovali koloběžkový svět.

Proto jsme se rozhodli pro koloběžkové návraty do minulosti, které umožní nové spojení koloběžkových přátel z celého světa. Jejich základem ovšem nebude, tak jako kdysi, brutální utrpení v šílených koloběžkových projektech…

… i když možná se občas krapet unavíme.

Nepůjde ani o závody…

… i když možná si občas zazávodíme.

Nepůjde ani o tréninkový kemp, nebo soustředění…

… i když spoustu zajímavého se jistě dozvíte.

Budou to akce na různých místech světa, jejichž základem bude

  • dobré jídlo,
  • ještě lepší pití,
  • krásné počasí
  • a radost z pohybu na stupátku mezi dvěma koly.

Prostě pár bezvadných dny strávených s podobně cáklými kamarády.

První dějství se odehraje na začátku května 2024 v italském Toskánsku na akci zvané 

BACK TO THE ROOTS 2024

White Roads

powered by Kickbike

3. – 8.5. 2024  

Předběžný plán je jednoduchý. Cirka pět dnů budeme poznávat krásy Toskánska, budeme se motat mezi vinicemi po bílých štěrkových cestách a co chvíli zastavíme na skleničku Chianti.

Vrcholem zájezdu pak bude absolvování legendární L´Eroicy. Slavné trasy vedoucí tím nejlepším, co může oblast táhnoucí se od městečka Radda in Chianti přes Gaiole, Sienu, Montalcino a zase zpět nabídnout. 207 km a necelých 4000 výškových metrů, nebo kratších 135 km s mnoha dlouhými úseky bílých cest „strade bianche.“ Detaily zde: https://eroica.cc/en/gaiole/permanent-route

Na pět dnů si pronajmeme některou z místních krásných toskánských vil, dny budeme trávit toulkami krajem, rána pořádáním vajec na sto způsobů a večery nad vonící pečení debatujíce o koloběžkových moudrostech se sklenkou Chianti Classico.

Toť vše. Je to vlastně velmi jednoduché.

Předpokládané náklady

Možná se bude hodit jakási předběžná představa o nákladech. Počítáme, že oněch 5 nocí by mohlo vyjít něco málo přes 10.000,- Kč – ubytování, snídaně, večeře a případné další zajištění, jakož i  support na trase L´Eroica. Ostatní náklady pak dle uvážení jednotlivých účastníků akce.

Předběžné přihlášky

Pokud vás tento jednoduchý itinerář oslovil, dejte nám vědět do začátku listopadu, pak se v návaznosti na počet zájemců začneme poohlížet usedlosti ležící na tom nejkrásnějším místě.

Pište na info@kolobezky-kickbike.cz

Never Grow Old