29.8.2016

Přejezd Kanady úspěšně završen a Libor Beneš kupuje petardy na medvědy

Honza Vlášek ExpediceReporty a výsledky
Přejezd Kanady na koloběžce byl úspěšně završen, Libor Beneš bojuje na Sibiři. Přinášíme víkendové zprávy...

Canada X-ING úspěšně završena            

Guido Pfeiffermann, Frederic Benoist a Pepa Kvita po 42 dnech jízdy a několika dnech odpočinkových přejeli Kanadu z Vancouveru do Quebec – City. Velmi pěkných 5210km s převýšením 27.057m urazili průměrnou rychlostí (jízdy) 17,01km/h.

Poslední dny expedice nebyly úplně jednoduché, protože zejména Frederic se necítil úplně ve své kůži a musel několikrát vyhledat ošetření u doktora. To však chlapcům nemohlo zabránit úspěšně zdolat posledních 300km a zakotvit u Atlantiku v Quebec City.

O detailech expedice budeme samozřejmě informovat co nejdříve. Jak Guido Pfeiffermann tak možná i Frederic Benoist se navíc chystají na Zakončení koloběžkové sezony na Šumavu, aby o všem povyprávěli osobně. Bude jistě oč stát.

Od oceánu k oceánu - Libor Beneš boujuje se Sibiří

Libor Beneš je již téměř dva týdny na své cestě přes Sibiř. 18.8.2016 vyrazil z Maganu na letní část své pouti (rozhovor s Liborem jsme zveřejnili zde). Hned na startu pro jistotu nafasoval dvě petardy proti medvědům. Pokud se aktivují ve stanu, uhoří jak medvěd, tak i Libor.

První dny cesty se Libor potýkal s brutálními dešti, první medvěd přišel 23.8. v zatáčce ve sjezdu, ale petard nebylo třeba.

25.8. hlásil Libor pozici z Omčaku na metě 303km. Následně se odmlčel, neboť jeho cesta vede další dny poněkud mimo civilizaci.

Celé Liborovo vyprávění z cest je hodně povedené a můžete jej sledovat na Liborově Blogu: http://liborbenes.webnode.cz/me-cesty/od-oceanu-k-oceanu/zpravy-z-cesty/

A také Libor, pokud ho medvěd nesežere, nebo neuhoří ve stanu, se za měsíc o své zážitky podělí na Zakončení koloběžkové sezony.

Rollo liga pokračuje

O nadcházejícím víkendu se můžete těšit na předposlední kolo Rollo ligy. Jede se v Račicích okolo veslařského kanálu a veškeré informace naleznete zde: http://www.ceskykolobeh.cz/cs/kalendar/rollo-liga-4-kolo-racice-96