5.9.2018

Rollo liga v Petrovicích naznačila, že o koloběžky se u nás nemusíme bát ani v dalším půlstoletí

Honza Vlášek Reporty a výsledky
Zdá se, že čas od času se objeví závod vystihující tu pravou stránku koloběžkového sportu, tak jako kdysi Tour de Šumava, zlínské Rollo Open, Vlkov, Bystřička a další dnes již téměř zapomenuté tratě…

Z tohoto článku od Petra Pešty mám velkou radost a je mi líto, že jsem se na ligu do Petrovic nakonec nepodíval. Zdá se, že čas od času se objeví závod vystihující tu pravou stránku koloběžkového sportu, tak jako kdysi Tour de Šumava, zlínské Rollo Open, Vlkov, Bystřička a další dnes již téměř zapomenuté tratě…

Že takový závod pořádal předseda ČSK Zdeněk Hercik, je znamením toho, že koloběžky jsou ve správných rukou a ani v dalším půlstoletí se o ně u nás nemusíme bát…

  

Čtvrté kolo Rollo ligy 2018 Petrovice mělo fantastickou atmosféru (Petr Pešta)

Závody na jižní Moravě měly vždy svojí atmosféru a předpověď, že premiérové závody v Petrovicích u Moravského Krumlova v tomto nebudou výjimkou, ba ještě lepší, se vyplnila!

Snad jedině sobotní déšť na finále sprintů a štafety lehce potlačil panující koloběžkovou pohodu, ale vodu padající z oblohy razantně přebila vůně a následná chuť místní speciality „živáňského kotlíku“ a dalších pochutin a ke koloběžkovým zážitkům se přidal i zážitek gastronomický.

A pak to společné spaní velké části závodníků v kulturáku a večer kytary a další hudební nástroje a zpívání….  a v neděli, po krátké noci urputné závodění na 6 km dlouhém okruhu se sjezdem z Petrovic, rovinou okolo Týnského rybníku do záludně táhlého kopce do Lesonic, kde závodníci pozorovali krásné choreo místních fanoušků a znovu sjezd do Petrovic, kde se fandilo také.  Své závody měly i místní malé děti pod 10 let a hobíci. 

Takto jedinečné bylo o poslední prázdninovém víkendu 1.–2.září, čtvrté kolo Rollo ligy 2018! Byla to velmi důstojná oslava 50 let Rollo ligy, kde by se jako doma a mezi svými cítili i borci jezdící ligu před patnácti, dvaceti a možná i padesáti lety.

Sprinty byly po kategoriích a v hlavní seniorské v ženách zvítězila Alena Legátová (Kobra) před Klárou Bouda (KK Tachova) a třetí Petrou Legátovou (Lipenští draci). V mužích zvítězil Vojtěch Hrůza (Bez pedálů) před Michalem Kulkou a třetím Michalem Jarůškem (oba Ultima k. lap team).

Dlouhý závod vyhrál Michal Kulka před druhým Ladislavem Provodem (PSP KK Plzeň) který i po padesátinách má neskutečný fyzický fond a třetí skončil o tři desetiletí mladší Jan Pavel (Svět koloběžek).

Dlouhý závod žen a ultraveteránů na 21 km ovládla Kateřina Ševcová (Kostka racing team) před neskutečně rychlým  ultraveteránem Jiřím Flaškou (rok nar.1951), třetí celkově/druhá žena byla Petra Fořtová (Bez pedálů) a třetí místo v kategorii ženou obsadila Šárka Waldhauserová (Bokolobka tým Ostrava). 

A jak, kdo přesně dopadl, se dozvíte především z výsledkových listin, odkazy níže

 

Výsledky Sprintu a štafet  - sobota 1.9.2018

http://www.sportovniservis.cz/rollo-liga-4-kolo-sprinty-a-stafety-petrovice-2018/

Výsledky Dlouhý závod – neděle 2.9. 2018

https://www.sportt.cz/racesResults/resultlist/751


Rollo liga spěje do finále a čeká nás již poize jedno oigové kolo a poté finální oslavy 50 let Rollo ligy an Šumavě.

5. KOLO ROLLO LIGY - OSTRAVA

Rollo liga pak vyvrcholí o posledním zářiovém víkendu v Ostravě posledním kolem své padesátileté existence a je zařazena do Evropského týdne sportu - https://www.sportvokoli.cz/kalendar-akci/5-kolo-rollo-ligy-ostrava.

FINÁLNÍ OSLAVY 50 LET ROLLO LIGY - ŠUMAVA

Ještě o víkend později, a totiž v termínu 5.-7.10.2018 pak uděláme definitivní tečku za uplynulým koloběžkovým půl stoletím. Finální oslavy 50 let se chystají na Šumavě a v jejich rámci se rozloučíme s nestorem koloběžkového sportu Jirkou Dupalem koloběžkovým pohřbem v posvátném místě koloběžkového sportu na Šindlově. Pokud znáte osobně některé pamětníky z dob dávno minulých, děkujeme za sdílení. Obdobná akce se bude opakovat nejdříve za dalších 50 let a otázkou zůstává, kdo z nás se jí dožije…

Více informací zde.

Šindlov o uplynulém víkendu a kámen pro Jirku Dupala - vrátí se sem za měsícŠindlov o uplynulém víkendu a kámen pro Jirku Dupala - vrátí se sem za měsíc