11.6.2016

Přejezd Kanady na koloběžce, III. díl - vybavení

Pepa Kvita Expedice
Přípravy na přejezd Kanady na koloběžce pomalu finišují. Dnes něco málo o vybavení na oněch 5123km cesty...

Jako vždy na začátek článku bych chtěl připomenout, jaké jsou možnosti finanční pomoci Nikolce. I malá finanční částka muže hodně pomoci, když přispěje hodně z vás. Děkuji za pomoc. Detaily zde:
https://footbike4everyonecom.wordpress.com/jak-muzete-pomoct-nikolce-how-can-you-help-nikolka/

A teď již k přejezdu Kanady. S radostí oznamuji, že účast na přejezdu potvrdil další koloběžkář. Je českého původu, ale momentálně žije u startu trasy ve Vancouveru. Jmenuje se Petr Kulpa a pojede na koloběžce 28x20. 

Plán cesty

Pro ty, kdo nečetli dřívější články opakuji, že začínat budeme 9. července 2016 ve Victorii, která je hlavním městem provincie BC. Cesta nás povede přes celou Kanadu do  Québecu. Zde je mapa cele trasy https://footbike4everyonecom.wordpress.com/cela-trada-all-route/

V plánu je urazit 5123km za 42 dni jízdy + 5 dnů odpočinkových. K tomu máme ještě dva dny rezervy, kdyby se cokoliv pokazilo. Průměr na den tedy činí kolem 125km, cože je docela dost, pokud přihlédneme k tomu, že jedeme na těžko, tedy veškerou výbavu, o které se dočtete níže, povezeme s sebou na koloběžce.  

Trať přejezduTrať přejezdu

Testovaní a vývoj mé koloběžky probíhá stále a právě o výbavě se dnes rozepíši podrobněji. Vše podstatné naleznete také v mém blogu:
https://footbike4everyonecom.wordpress.com/2016/05/16/testovani-novych-komponentu-testing-new-components/

Oblečení

První skupina vybaveni je oblečení, které z velké časti budeme mít od české firmy Atex. Tj. dres, cyklistickou bundu a kraťasy, kalhoty a bundu do deště, návleky na nohy, univerzální šatek a čepici. Dále samozřejmě povezeme spodní prádlo, ponožky, rukavice, termo kalhoty a dlouhé tričko, dvoje boty (jedny Hoka One One). 

Materiál na koloběžku

Další skupinou jsou věci na koloběžku. Tj. samozřejmě nářadí, montpáky, náhradní plášťovky Tufo, tmel, přední a zadní světlo, CO2 bombičky s adaptérem, helma a brýle.

Plně naložený ČmelákPlně naložený Čmelák

Kempovací vybavení

Asi nejtěžší část vybavení tvoří potřeby pro kempování. Povezeme stan, spacák, nafukovací karimatku, hořák, bomby, hrnec, příbory, škrtadlo, nůž, provázek, rychloschnoucí ručník, zubní pastu a kartáček, čelovku, zdravotnické vybaveni, opalovací krém.

Samozřejmě nemůžeme zapomenout na medvědy, kteří se vyskytují ve většině území, kterým pojedeme. Zdá se, že s sebou vezmu zvoneček a možná sprej na medvědy (takový hodně velký pepřák).

Stan pro dvě osoby, 1,5kg i s celtou pod stanStan pro dvě osoby, 1,5kg i s celtou pod stan

Elektronická výbavička

Malá kamerka od Sony a k ní nabíječka, náhradní baterka, voděodolný kryt, mini usb kabel mp3 přehrávač. Rozhlížím se po lehkém foťáčku a díky Petrovi L. mám již jednoho favorita. Dále samozřejmě mobil, Polar V650 s bederním čidlem na tepovou frekvenci, bezdrátový tachometr, GPS s offline mapami (450x450km),  elektronické pero pro dezinfekci vody.
Všechny elektronické hračky se budou dobíjet přes můj nový solární panel, který má výkon 10W s baterii na 5000 mAh + moje stávající power banka 2600 mAh = přes 7600mAh. To by mělo stačit na rezervu, kdyby bylo zataženo nebo pršelo. Solární panel budu mít položeny na velké tašce na předním nosiči.

Solární panel na batohuSolární panel na batohu

Odhadované hmotnosti nákladu mého Super HD čmeláka:

12,5kg vybaveni + kolem 10,3 kg koloběžka =22,5 kg + voda (3-6l) + jídlo

K váze bych chtěl konstatovat, že je to opravdu hodně kilo na takovou štreku. Zatím to bohužel nevypadá, že by moje koloběžka nebo vybaveni nějaká kila shodily. Možná bych si mohl vzít méně věcí. Pak je tu ovšem otázka, které věci musím nutně mít a které budou jen zátěží…

Děkuji moc o váš zájem a držte nám palce, protože to budeme potřebovat…