3.10.2016

Kam až dojedeme se spojuje s projektem Děti patří do školy!

Honza Vlášek Expedice
Výkop expedice Kam až dojedeme se blíží. Kluci (a děvčata) spustili projekt na Startovači a k tomu se spojili s charitativním projektem Děti patří do školy!

Kam až dojedeme? na Startovači

Expedice spustila minulý týden svůj projekt také na Startovači. Vše potřebné včetně videa apod. naleznete zde: https://www.startovac.cz/projekty/na-kolobezkach-napric-stredni-a-jizni-amerikou/

6 statečných - Kam až dojedou? / Zdroj: FCB Kam až dojedeme6 statečných - Kam až dojedou? / Zdroj: FCB Kam až dojedeme

Tisková zpráva

Půlroční putování party nadšených cestovatelů koloběžkářů, kteří chtějí projet Střední a Jižní Ameriku „na vlastní pohon“, dostalo kromě adrenalinu, poznání a fyzické i psychické výzvy ještě důležitý charitativní rozměr. Expedice kromě dobrodružství přinese sondu do školního vzdělávání mezi Cancunem a Punta Arenas.

Pro talentovaného fotografa a hlavního organizátora celé expedice, Marka Jelínka, to bylo přirozené: “V momentě kdy jsem začal hrát se svou kapelou, můj hudební svět se zaměřoval i na podporu různých charitativních akcí, jako byla vystoupení na pomoc obětem povodní, nebo pomoc Červenému kříži, také objíždět dětské domovy a s dětmi si zpívat a hrát. To vše beru jako přirozenou součást našich životů. Proto když padla řeč o charitativní činnosti spojená s naší cestou, nebylo o čem přemýšlet. Naše cesta Střední a Jižní Amerikou dostala tak dalších výrazných obrysů, které oné cestě dodají i trochu jinou atmosféru a specifičnost. Očekává se, že bude mít kladný dopad i na naši společnost, a má poukázat na fakt, že ne každá cesta je jen cesta, ale že může mít i jiná poslání, než si za cíl dávat jen zeměpisné polohy a geografické údaje.”

Marek Jelínek - hlava celé akce, mimochodem trička Kam až dojedeme? si lze samozřejmě pořídit a podpořit expedici / Zdroj: FCB Kam až dojedeme?Marek Jelínek - hlava celé akce, mimochodem trička Kam až dojedeme? si lze samozřejmě pořídit a podpořit expedici / Zdroj: FCB Kam až dojedeme?

Expedice Kam až dojedeme se spojila s právě startujícím projektem Děti patří do školy neziskovky WeCan, který chce postavit školu v Kambodži. Společně pak oba partneři chtějí upozornit na fakt, že ani ve 21. století není vzdělání samozřejmostí a že o (pravidelné a kvalitní) školní docházce si děti v různých koutech světa mohou nechat jen zdát. 

Během celé jedenáct tisíc kilometrů dlouhé trasy budou členové výpravy na svých jednostopých vozidlech navštěvovat různé vesnice a různé školy a sbírat informace o jejich fungování. Během návštěv vzniknou obrázky konkrétních dětí o tom, jak vidí svůj školní i dětský svět. Bude vznikat i fotodokumentace.

V rámci charitativní dražby obrázků, kterou projekt Kam až dojedeme se spolkem WeCan uspořádá po návratu expedice domů, budou podpořeny potřebné jihoamerické děti a vybrané školní projekty.

Více na:

www.wecan.cz

www.detipatridoskoly.cz