11.4.2016

Závodní koloběžková sezona byla zahájena

Honza Vlášek Reporty a výsledky
V sobotu 9.4.2016 byla zahájena koloběžková sezona hned na dvou místech. U Františkových Lázních zahájil svůj letošní ročník seriál Bez pedálů závodem Kolem světa a závodilo se i v Brně na Masarykově okruhu.

Tradiční 20km dlouhý závod Kolem světa přilákal na start celkem 65 startujících od dětí až po dospělé. Vítězem se stal Vojta Hrůza (Bez pedálů), kterého následoval zkušený matador Petr Pešta z PSP KK Plzeň. V ženách loňské vítězství obhájila Klára Černá.

Kompletní výsledky

Stupně vítězů ženského závodu Bez pedálů / zdroj: www.bezpedalu.czStupně vítězů ženského závodu Bez pedálů / zdroj: www.bezpedalu.cz

Rovněž na Masarykově okruhu se sešla zajímavá konkurence. Na start 10km dlouhého závodu vyrazilo přes 125 závodníků a závodnic a v mužské kategorii pro sebe vítězství získal v těsném finiši Honza Pavel (Bez pedálů) před Matyášem Olšarem (KOSTKA Racing Team). Třetí skončil loňský vítěz Rollo ligy Tomáš Pelc. V ženách pole opanovala Kristyna Fryzová z Mushing Team Ostrava.

Kompletní výsledky

Tým Bez pedálů tak na začátku sezony slaví po zásluze double.

Již tuto sobotu 16.4.2016 se můžete těšit na pokračování závodního kolotoče. V Pardubicích se totiž jede první kolo Českého koloběžkového poháru. I zde je přihlášeno přes sto závodníků a závodnic, kteří se vydají na trať půlmaratonu.

Více informací

http://www.pardubickyvinarskypulmaraton.cz/cs/