31.8.2022

V rakouském Salzburku pokračoval Eurocup 2022

Petr Pešta Reporty a výsledky
O víkendu 27. -28. srpna 2022 proběhlo u rakouského Salzburku (Hallein a okruh Salzburgring) další kolo po covidu obnoveného mezinárodního poháru Eurocupu 2022.

Česká účast byla výrazná, ale pozitivní je, že stejně výrazná byla účast společenských a přátelských Italů, domácích Rakušanů a startovní pole tvořili i Němci, Slováci a Francouzi

Sobotní sprinty byly na atletickém oválu v příjemném počasí pod lehce zamlženým panoramatem štítů okolních Alp. Ve sprintech absolutně nejrychlejší čas dosáhla v ženách Kamila Peštová a v mužích Kryštof Baxa, oba závodníci PSP Klub koloběhu Plzeň.

Po pauze přišlo na řadu zajímavé štafetové představení dvou vyrovnaných českých týmů. Střídání koloběžky po 400 metrech nedávalo závodníkům prostor oddychu!  Větší vytrvalost nakonec ukázala vítězná štafety Ultimy před štafetou PSP Klub koloběhu Plzeň. 

Sobotní výsledky sprintu a štafet zde

 https://www.sportt.cz/datatables/eurocup_salzburg2022

Jak v sobotu přálo počasí, tak nedělní maraton na Salzburgringu, byl bohužel podobně jako jiné závody této sezóny deštivý.  Přesto akce s inlinisty a lyžaři na kolečkových lyžích vytvořila opět  jako loni pěknou atmosféru.

Vítězem závodu se stal Tomáš Pelc a v ženách Monika Hrachovcová, oba Ultima K lap team, a i v jednotlivých kategoriích Češi vládnou v umístění národů. Vyhlašování vítězů, opět přineslo nádherné emoce závodníků a závěrečné mezinárodní loučení s přáním setkání v roce 2023 opět na Salzburgringu, bylo zase sladkohořké.

https://my.raceresult.com/201434/results#10_305AF4

Závěrečným kolem Eurocupu 2022 je v termínu 21.-22. října Italské Bibione. https://fi-fb.it/gare-bibione-ottobre-2022/.   Italská výprava koloběžkářů v Salzburgu byla skvělá a tak lze očekávat podobně skvělou a přátelskou atmosféru i v Bibione a to by si neměli nechat čeští koloběžkáři ujít.