15.9.2020

Třetí kolo Rollo ligy 2020 v Letohradu mělo parádní atmosféru

Petr Pešta Reporty a výsledky
Technické tratě v Letohradu ovládl Tomáš Pelc a Petra Fořtová...

Rollo liga v biatlonovém areálu v Letohradu byla parádní a zároveň netradiční. Především  skladbou účastníků čítající 66 dětí a 70 dospělých, což není na koloběžkových závodech běžné. Za zatím jednorázové a výrazné okysličení mládežnických kategorií mohou borci  místního Biatlonu Letohrad, kteří ukázali, že na koloběžkách umí a nejlepší se rovnou prosadili na stupně vítězů!

Před závody u některých závodníků panovaly obavy, jak zvládnou poměrně náročný okruh pro kolečkové lyže a jak bude probíhat hromadný dlouhý závod, ale vše proběhlo velmi dobře s minimem lehkých pádů. A je tak po víkendu jasné, že po Břízkách a Vysočina Aréně je i v Letohradském areálu možné uspořádat Rollo ligu. V budoucích letech by to mohlo být v letohradu ještě lepší, tedy pokud se podaří plánované rozšíření dráhy na 6m.

V sobotu byla na pořadu časovka, kde o osobním úspěchu či neúspěchu závodníky ve výsledkové listině  často rozhodovalo pár vteřin. V neděli byly na programu dlouhé závody a dosažené časy na jedno kolo ukazují, že většina závodníků ztratila necelý den po časovce z technické trasy respekt.

Časovku v hlavní kategorii mužů ovládl Tomáš Pelc (Ultima Praha), před druhým Michalem Kulkou (Třista60) a třetím juniorem Tomáše Sedlářem (Kostka racing). V ženách časovku vyhrála juniorka Petra Fořtová (Bez pedálu) před druhou Šárkou Waldhauserovou (Bokolobka tým Ostrava) a třetí Martinou Kadlecovou (PSP- Klub koloběhu Plzeň).

Dlouhý závod opět ovládl Tomáš Pelc (Ultima Praha) před druhým Michalem Kulkou (Třista60) a třetí   místo obsadil Václav Šafář (Lázně Slatinice). V ženách si sobotní zlatý úspěch zopakovala Petra Fořtová (Bez pedálu) před druhou Martinou Kadlecovou (PSP- Klub koloběhu Plzeň) a třetí Andreou Zbožkovou (Lipník Dragons).

Ale výsledky a výkony jsou rozhodně velmi zajímavé i v dalších kategoriích, stačí se jen se podívat, třeba jen kvůli 35 žákům a žákyním……

Výsledky ČASOVKY  - sobota 12.9.2020

https://www.sportchallenge.cz/cz/RLLetohrad/vysledky

Výsledky Dlouhý závod – neděle 13.9. 2020

https://www.sportchallenge.cz/cz/RLLetohradDlouhyZavod/vysledky

 ROLLO LIGA zdaleka nekončí, intenzivní podzim pokračuje:

•             26.-27. září RL Velké Poříčí

•             3.- 4.  října RL/Mistrovství republiky 2020 Konstantinovy lázně

3,4 ......Trhni si nohou!!