14.1.2020

Tip na koloběžkový výlet - traily Ladova kraje

Honza Vlášek Tipy na výlety
Pokračování krosových koloběžkových výletů Voděradskými bučinami a Ladovým krajem. Dnes z Louňovic směrem na Chocerady a zpět...

Pokračujeme seriálem z terénů Voděradských bučin a okolí. Cirka čtyřicetikilometrový krosový výlet Ladovým krajem, krapet Hančovina, krapet trampská klasika, krapet traily a parádní sjezdy. Prostě parádní výlet.

Začínáme klasicky z Louňovic pěšinami na zelenou značku a pak bezvadným údolím Zvánovického potoka. Tady je to opravdu vděčné, trailové, kameny, kořeny, skůčky a hlavně to podél potoka jede skoro samo.

Na startu, správný pes pozná správný mushingový stroj i extrémního jezdce s plnovousemNa startu, správný pes pozná správný mushingový stroj i extrémního jezdce s plnovousem Mistr Rollo ligy Tomáš Pelc testuje v Bučinách výbavu na ICE STORM 2020Mistr Rollo ligy Tomáš Pelc testuje v Bučinách výbavu na ICE STORM 2020 Na Zvánovickém potoceNa Zvánovickém potoce

Zelenou opustíme až na rozcestí Nad Havírnou, kde bereme červenou značku kolmo lesem přes vrstevnice. Klasická Hančovina začíná, jet tu moc nejde. Na kopci ještě chvilku směr Ondřejov a pak po modré po loukách na Kostelní Střímělici a pořád dál a dál, cestou necestou, lesem nelesem až k Sázavě do Chocerad.

Loukami Ladova krajeLoukami Ladova kraje Směr ChoceradySměr Chocerady Kostelík v ChoceradechKostelík v Choceradech

Zde vzpomeneme Tonyho Linharta písní Chocerady... ...a chvíli po asfaltu proti proudu až do osady Kloučka odkud opět Hanočvina po žluté do Stříbrné Skalice. Pro oběduchtivé doporučuji zajížďku dále po proudu do hospody Na Marjánce. Bezva tu vaří.

Hančovina po žlutéHančovina po žluté Sjezd do Stříbrné SkaliceSjezd do Stříbrné Skalice

No a ze Skalice pak už směr Bahnivá rokle, která je naštěstí v našem případě zmrzlá na kost, a pak už pomalu zpět přes rybník Hradec ke koupališti do Černých Voděrad. Jsme zpět v Bučinách, takže bereme naší oblíbenou žlutou značku, opět super trail nahoru a dolů až do Louňovic.

Bahnivá rokleBahnivá rokle Pelcík a jeho Kickbike Cross 29er v rokliPelcík a jeho Kickbike Cross 29er v rokli U rybníka HradecU rybníka Hradec Zpět na žluté v BučináchZpět na žluté v Bučinách

Vůbec, ať to vezmete kudykoliv, s pomocí mapy.cz neuděláte na i na té nejmenší pěšině chybu. Jen to chce krapet hlídat vrstevnice, pokud není Hančovina vaší doménou. Kopců tu opravdu není málo.

Sportu zdar!

Mapka zde: https://mapy.cz/s/puhonagape