15.8.2016

Souhrn minulých víkendů - Příchovice a Salzburgring

Honza Vlášek Reporty a výsledky
Co jsme nestihli shrnout, shrnujeme nyní. Zpráva z 3. kola ČKKP a Salzburgring...

Salzburgring , otevřené mistrovství Rakouska (koloběžkový závod) – text Zdeněk Černý

Již po třetí, za české účasti se jelo koloběžkové mistrovství Rakouska na známém uzavřeném silničním okruhu Salzburgring. Letos se zúčastnilo celkem 17 koloběžců a koloběžkyň  z Rakouska, Německa a České Republiky (7 borců). Samotný závod se jede na 10 okruhů, celková délka 42 Km. Trať rychlá s mírným převýšením (mapa přílohou). Velice krásný a rychlý závod se odehrál v režii českých borů z klubu Bez Pedálů. Letošní vítěz  Jan Pavel prolétl trať  v novém časovém rekordu s průměrem 28,22 Km/hod. V ženské kategorii vyhrála Klára Černá též z klubu Bez Pedálů. Výborný výkon předvedl nestárnoucí Jurek Milewski, který dojel na druhém místě a stal se tak rakouským šampionem, Rakouskou šampionkou ze druhého místa se stala Kugler Cinderela.  Další výborné umístění stojí za vyzvednutí a to je celkové 5. místo Martina Žaby z Praškého klubu Cocon Tonery.

David Seemann na káčkuDavid Seemann na káčku

Celkové výsledky:

http://www.tritt.at/2016/08/14/kick-the-ring-2016/

Závěrečné konstatování výborný závod, skvělá organizace, luxusní zázemí včetně parkování, by si rozhodně zasloužil větší počet závodníků.

Fota:  https://goo.gl/photos/b8oBfSPPJ7m6ho7z5

4.kolo ČKKP v Příchovicích – text Láďa Bartůněk

mělo po Salzce (Salzkammergut Trophy) znamenat procházku růžovým sadem s rozhřešením otázky celkového pořadí krosového poháru. Na radu Jelena, který zvolil raději přejezd republiky a loni Příchovice jel, vybral jsem CrossMAXe 26x20 s odpruženou vidlicí. Bohužel mi poněkud vzbouřený žaludek nedovolil ráno posnídat a přes několik pokusů se to nepodařilo ani do startu. Na parkovišti se objevil i Míla Bárta a Aleš Kule, který přijel s cílem si dát pořádně do těla.

Na lačno, s gelama v kapse a klukama po boku jsme odstartovali výjezdem na rozhlednu Štěpánka. V následujícím terénním sjezdu Aleš zůstal poněkud pozadu, byť se s námi zpočátku držel. Podle svých slov se totiž při pohledu na tachometr zalekl a skočil raději do příkopu. Na očesaném SportMAXu s pevnou vidlí a jen přední brzdou se není čemu divit. Mně se podařilo ve sjezdu vytvořit náskok na Mílu, který však v následujících stoupacích pasážích přidal, dojel mě a zmizel.

Zhruba ve třetině závodu se trať kříží opět v Příchovicích, kde jsem si vyměnil bidon. Ihned v následujícím sjezdu však vypadl a do první občerstvovačky mě tak čekala jízda trochu na sucho. První občerstvení na 25km, gel, nafasovat nový bidon a hurá dál. Hlaďák stále žádný, takže přišel na řadu plán dohnat Mílu, kterého jsem ale zatím nezahlédl.

Příchovice a Láďa / zdroj: Naše JabloneckoPříchovice a Láďa / zdroj: Naše Jablonecko

V prudkých stoupáních chůze s během, ve sjezdu na plný knedlík. Víkend na Klínovci nesl své ovoce, směrem dolu jsem si nejen odpočinul, ale byla to i zábava. Na druhé občerstvovačce na 38km už jsem Mílu zahlédl a definitivně jej dohnal pod závěrečným 5km kopcem. Vzhledem k tomu, že měl Míla stejně jako Aleš na trati polet ze stupátka, již se mu nestoupalo nejlépe. Místy jsem proložil chůzi během a do cíle dorazil s 5min náskokem. Aleš dorazil do cíle následně a za ním ještě několik bikerů. Trať byla pestrá, sjezdy s odpruženou vidlicí a kotoučovými brzdami bezpečné, po zkušenostech ze Salzky vydařená volba stroje. Kopce víceméně jet nešlo, sypký a místy velmi kamenitý podklad nedovoloval odraz. Rovinky na rozjetí pak asfaltové nebo s pevným povrchem. Déšť se nám vyhnul a tak jsme všichni tři zhodnotili závod jako zajímavou, byť těžkou zkušenost.

Foto: www.nasejablonecko.cz, autor Antonín Bělonožník.