8.9.2023

Česká výprava úspěšná na Mistrovství Evropy 2023 v Itálii

Petr Pešta Reporty a výsledky
Od pátku 1. září do neděle 3. září proběhlo v italských městečkách Spresiano a San Vendemiano, provincie Treviso, Mistrovství Evropy na koloběžkách 2023.

Od pátku 1. září do neděle 3. září proběhlo v italských městečkách Spresiano a San Vendemiano, provincie Treviso, Mistrovství Evropy na koloběžkách 2023.

Česká výprava byla jako vždy početná.

Ukázalo se, že Češi aktuálně vládnou jak světovému, tak evropskému koloběhu a to téměř ve všech kategoriích. Byly to znovu veliké žně medailí i titulů Mistrů Evropy.

Gratulujeme českým medailistům všech věkových kategorií. Lepších koloběžců aktuálně na světě není.

Výsledky ME jsou k dispozici na této webové stránce  https://my.raceresult.com/256536/results

Závodů se zúčastnilo celkem 134 závodníků z devíti evropských zemí: Česko, Itálie, Slovensko, Polsko, Německo, Finsko, Belgie a Holandsko.

Proběhla tak mnohá mezinárodní setkání, např. s legendárním Hannem Vierikko. Pro autora tohoto článku bylo nejsilnější setkání s rodinou VIGLIO z města Ivrea v oblasti Turín v údolí Aosta. Elisa a její tatínek Elido, závodili a pořádali EuroCUP a Mistrovství Evropy v první desetiletce 21. století, tedy v době, kdy byl Hannu téměř neporazitelný.

Sprint na atletickém stadionu v městečku San Vendemiano byl hezký s výhledy na blízké Alpy.

Trasy kritéria a dlouhého závodu u městečka Spresiano ve sportovním areálu u Lago le Bandie (jezero vzniklé po vytěžení písku), nebyly přes okolní nížinu ploché, ale překvapivě se slušným stoupáním a sjezdem. Počasí krásné, slunné a dusné horko, dělalo závodění náročnější.

Závody proběhly v hezkém prostředí, trasy kvalitní, pořadatelé srdeční, jen organizace se časově natahovala.

V sobotu došlo bohužel k časovému posunu startů také díky špatné shodě okolností a střetu českého závodníka s pořadatelskou kapotovanou nákladní tříkolkou Vespa. Někdy prostě o blbé náhody není v životě nouze. Skončilo to stehy v obličeji a šampionát pro závodníka skončil.

Těšíme se na viděnou na závěrečném kole České Rollo ligy 2023, největší a nejkrásnější soutěže na světě.

Finále proběhne v oblíbených Konstantinových lázních o víkendu 23.-24. září 2023.