20.12.2017

Skládací elektrokoloběžka CITYBUG 2S - test, II. díl

Honza Vlášek Modely
Pokračování testu elektrokoloběžky CITYBUG 2S. Tentokrát v městském terénu...

Jak jsem sliboval v minulém článku, projel jsem koloběžku CITYBUG 2S i ve městě. Jak to dopadlo?

Dobře. Ale to jsem čekal.

Skládací elektrokoloběžka CITYBUG 2S se ve městě vyzná. Trochu jsem se bál, že by nemusela zvládnout klasické městské strašáky typu obrubník, díra v chodníku nebo pes na vodítku. Ale není tomu tak. Projel jsem s ní nejednu díru a ubrzdil asi dvě krizovky se psy. Na pohodu.

CITYBUG 2SCITYBUG 2S

Z modelu 2S se bez problému dostanete k rychlosti někam nad 20km/h, což už chce dávat krapet pozor. Na chodníku i mimo něj. Stroj většinou jde, jak se u nás říká, velmi svižně za plynem, takže je potřeba si držet čepici. A když se mu zrovna za plynem úplně nechce (třeba při rozjezdu do většího kopce), stačí se párkrát odrazit, dodat koloběžce počáteční energii, a je to.

Zadní kolo s elektromotoremZadní kolo s elektromotorem Stiskem zapnout, stiskem vypnout - jednoduchéStiskem zapnout, stiskem vypnout - jednoduché

Prostě parádní přibližovadlo s jednou jedinou vadou, kterou jsem avizoval již minule. A to je váha.

Já jsem samozřejmě chlap jako hora, tudíž mi cestování se složenou koloběžkou v autobuse nedělalo problém. Ovšem jak by schody do autobusu s koloběžkou v ruce vyšla vetchá stařena typu Milana Jelínka, to nevím.

Takže sečteno podtrženo. Pokud potřebujete koloběžku, která pojede za vás a budete ji používat jako přibližovadlo po městě, po vsi, nebo kdekoliv, kde terén dovolí, neváhejte. Pouze si dopředu rozmyslete nošení koloběžky v ruce na nějaké větší vzdálenosti.

Sviští to i děvčatůmSviští to i děvčatům A hlavně tatínkůmA hlavně tatínkům

A ještě vlastně na závěr něco pro tatínky. Procházky s dítětem v kočárku již nebudou nudnými procházkami – viz krátké video: