15.3.2018

Sezona v Německu zahájena

Helena Krummholz Reporty a výsledky
U nás vypukne závodní sezona za dva týdny, v Německu odstartovala již na začátku března krosem v Badentrailu...

Kros koloběžkářů v rámci 3. ročníku Badentrail Appenweier 3. - 4. Března 2018

Badentrail se točí vlastně okolo pejskařů. A letos poprvé díky spolupráci spolku “Ortenauer Schlittenhunde Club e.v Appenweier” s Německým koloběžovým Svazem (DTRV) pod vedením Andreho Tiemanna byla vyhlášena kategorie Kros-Koloběžek. Takže nám bylo umožněno na této nádherné akci závodit a úspěšně zahájit koloběžkovou sezonu 2018.

Jelo se v  terénu, takže jsme jeli na crossovych koloběžkách. Začátek března asi pár lidí odradil, navíc je to k nám z jinejch končin Německa trošku z ruky. Nakonec se nás na startu v sobotu sešlo 6 a v neděli 7 nadšenců. Jsme na jihu Německa, a tudíž tu nemíváme pomalu žádnou zimu, o sněhu ani nemluvě. Nikdo opravdu nepočítal s tím, že počasí nám nabídne o tomto víkendu celou pestrou paletu všeho co má.

Už v pátek 2.3. odpoledne při prvním setkání začalo sněžit. Pejskaři byli samozřejmě nadšení. No a my “bezpejskaři” jsme nadšení tak trochu předstírali. V sobotu ráno kouknu po probuzení  z okna … přes noc nám napadla spousta sněhu a na teplomněru pět pod nulou. Zimní nádhera.

Zimní idilkaZimní idilka

Hned ráno šli na start pejskaři: bikerjöring, canicross ,vozy se psím čtyř a šestispřežením. Náš start byl nakonec z bezpečnostních důvodů přeložen na jiné místo. Opravdu bylo vše namrzlé a zasněžené. Na start jsme šli v sobotu ve 14:15 a jeli jsme tři okruhy o celkové délce 13 km. Trasa byla zasněžená a umrznutá. Během závodu začal padat déšť se sněhem, no opravdu jsme nebyli ničeho ušetřeni. Některým z nás namrzlo stupátko natolik, že se vůbec nedalo jet dál. Takže jsme byli nuceni čas od času namrzlý led odklepávat vším možným čím se dalo i kamením. Dojeli jsme ale všichni ve zdraví. To bylo nakonec to nejdůležitější a radost byla opravdu veliká .Takový začátek sezóny opravdu nikdo nečekal.

OdstartovánoOdstartováno

V neděli se oteplilo a přišla obleva. Po sněhu a po mrazu ani památky.  Pro změnu nás očekávalo moře bahna. Na start jsme šli zase až nakonec po všech pejskařích. Trasa byla velmi rozbahněná a místy v podstatě nesjízdná. Ale šli jsme do toho naplno a zvládli jsme to. Při dojezdu v cíli nás ovšem skoro nikdo nepoznával, jak jsme byli zabahnění od hlavy až k patě. Špinaví, vyčerpaní ale šťastní jsme šli na závěrečné vyhlášení výsledků. Byli jsme nakonec všichni spokojení, nezávisle na výsledku – byl to pro nás všechny nádherně vydařený víkend. A mluvím opravdu za všechny, co jsme byli na startu. A je jedno, jaké počasí a jaká trasa nás napřesrok čeká – zase se sejdeme. A těšíme se už teď na Badentrail 2019.

Přejeme všem nadšeným koloběžkářům na celém světě, aby se i jim zahájení sezóny 2018 vydařilo přinejmenším tak skvěle jako nám.

VýsledkyVýsledky