28.9.2021

Rollo liga 2021 pro Tomáše Pelce a Kačku Šefcovou

Petr Pešta Reporty a výsledky
V sobotu a neděli 25. a 26. září proběhlo v Konstantinových lázních Finále Rollo ligy 2021...

Na start závěrečného kola mistrovské sputeže se celkově postavilo přes 100 závodníků všech věkových kategoriích od dětí pod 10 let až po skutečné veterány nad 60 let věku a hobby závodníky.

Trasy v Konstantinkách byly otestovány při Rollo ligových závodech v květnu 2017 a pak znovu v loňském roce při MČR 2020. Letos opět zajistil bezvadnou organizaci, KOLOBĚHsport Plzeň s týmem Bez pedálů a Koloběžkovým studiem Tachov.

Závod od závodu bojovali závodníci o co nejlepší umístění, nebo jen pro dobrý pocit z odvedeného výkonu. Všechny kategorie byly kvalitně obsazené od elitních borců až po hobby jezdce, každý měl svého soupeře. Navíc pěkné zázemí v těsné blízkosti závodní trasy v Kempu Larocca, s možností táboráku, vždy zařídí naprosto bezvadnou atmosféru a pohodu a tak naprostá většina účastníků stejně jako loni odjížděla v neděli po závodech naprosto spokojená.

Vítěz Rollo ligy Tomáš Pelc z UltimyVítěz Rollo ligy Tomáš Pelc z Ultimy

Sobotní Dlouhý závod přinesl napínavou podívanou. V hlavních kategorii mužů zvítězil premiérově Václav Barák před Tomášem Pelcem (oba Ultima K.Lap Team) a třetím Romanem Matyášem  (Třistašedesát). V ženách po těsném finiši zvítězila Andrea Zbožková (Třistašedesát) před druhou Kateřinou Ševcovou (Ultima K.Lap Team a třetí místo obsadila Petra Fořtová (TJ Sokol Kunvald).

Kačka Šefcová se v dresu Ultimy vrátila na stupínek nejvyššíKačka Šefcová se v dresu Ultimy vrátila na stupínek nejvyšší

Duo Barák, Pelc bylo fenoménem letošního ročníku Rollo ligyDuo Barák, Pelc bylo fenoménem letošního ročníku Rollo ligy

Nedělní kritérium přineslo v hlavním závodu mužů dramatický foto finiš, kde zvítězil Tomáš Pelc (Ultima K.Lap Team), před druhým juniorem Tomášem Sedlářem (Kostka Racing) a Václavem Barákem (Ultima K.Lap Team).  V ženách se v kritériu v hlavním závodu stala vítězskou opět Kateřina Ševcová (Ultima K.Lap Team), před druhou Andreou Zbožkovou (Třistašedesát) a třetí místo obsadila opět Petra Fořtová (TJ Sokol Kunvald).

Výsledky všech závodů ke stažení zde:

Dlouhý závod sobota: https://www.sportt.cz/racesResults/resultlist/1099

Kritérium neděle: https://www.sportt.cz/racesResults/resultlist/1105

V Konstantinkách skončil už 47. ročník ROLLO LIGY naprosto jedinečné a nejstarší soutěže na světě, která má za sebou Covidem již druhý poznamenaný, ale krásný ročník.  Přes stáří a nabrané zkušenosti je potřeba tuto jedinečnou nehmotnou věc chránit a pečovat o ni. Ani v tradičním Holandsku se letos na koloběžkách nezávodilo a nebylo to kvůli covidu!  Važme si našich obětavých pořadatelů, kterým tímto za celý Svaz koloběhu DĚKUJEME.

Poslední kolo, poslední oheň... uvidíme se zase příští rokPoslední kolo, poslední oheň... uvidíme se zase příští rok

Jak dopadnul  47. ročník ROLLO LIGY, kdo a jaké týmy se staly absolutními mistry ČR,  rozvedeme v dalších dnech v celém článku.

3, 4 Trhni si nohou!