21.1.2021

Parádní podmínky na sněhoběžky v okolí Prahy

Honza Vlášek Ledoběžky
Přicházející obleva vyhladila lesy a odstartovala sněhoběžkovou sezonu v okolí Prahy...

Letošní kvalitní sněhopád a lehká oblevička, která nastala počátkem týdne, přinesla parádní podmínky pro ledoběžky. Nebo spíše pro sněhoběžky, protože led je buď zasněžený, nebo tenký, nebo není na nějaké velké výletování. Zato sníh odtává a v noci přimrzává, takže lesní cesty jsou ujeté na mlat. A to je to, co chceme.

Ladovská zima v Ladově kraji pár kilometrů za Prahou přinesla nejprve hodně prašanu, který nám teď pěkně přimrzl. Výsledkem jsou desítky kilometrů sněhoběžkových tratí, parádní kopce a samozřejmě sjezdy.

Jinde jsem nebyl, ale myslím, že třeba v Brdech a dalších kopcích okolo Prahy bude situace podobná. Ve Voděradských bučinách je ovšem excelentní.

V lesích je navíc hodně stínu, takže sníh zůstává přimrzlý a odtává pomalu. Pokud nezaprší, budou teď pěkných pár dnů podmínky opravdu excelentní.

Doporučuji nástup z Louňovic nebo Struhařova a vzít Bučiny po jedné ze tří hlavních cest napříč až k silnici spojující Jevany a Struhařov a případně pak ještě dál na Černé Voděrady. Jít by to mělo jít pak ještě dál až k Ondřejovu, ale tam jsem zatím nebyl. 

Vzít můžete i děcka, s mladym na stupátku jsme dali dneska desítku lehkou nohou...

Podmínky nejsou ideální jen na sněhoběžky, ale také na běžky na skate. V týdnu tu o živáčka téměř nenarazíte.

Stavte se. Ukážu vám kudy kam, a když budu mít chvíli času, což mám pořád, tak se projedeme:)

Sněhoběžku pořídíte samozřejmě u Kickbiku.