28.8.2018

Padesátý ročník Rollo ligy spěje do finále

Honza Vlášek Pozvánky a propozice
Jubilejní 50. Ročník Rollo ligy míří do finiše. O titulu mistra ligy rozhodnou poslední dvě ligová kola, z nichž to první se jede již tento víkend v jihomoravských Petrovicích.

4. kolo Rollo ligy - Petrovice

Zdeněk Hercik a jeho kolegové z Unikosy nachystali na nadcházející víkend hned tři závody. V sobotu se pojedou sprinty na 400 metrů a štafety, v neděli pak dlouhý závod na 28 km (pro muže) a 21 km pro ženy.

Nejblíže k ligovému titulu v sezoně padesátiletého ligového výročí má obhájce titulu Michal Kulka, nicméně stále ještě není rozhodnuto.

Pořadatelé sympaticky věnují výtěžek závodu na konto postižené Monči, pro kterou na začátku srpna tým Tristep zdolal 2222 km dlouho trať Handy Maratonu. Na portálu Nakopni.me pak ještě osm dnů běží kampaň na podporu Monči, do které se můžete zapojit i vy.

Propozice 4. kola Rollo ligy v Petrovicích

5. kolo Rollo ligy - Ostrava

Rollo liga pak vyvrcholí o posledním zářiovém víkendu v Ostravě posledním kolem své padesátileté existence a je zařazena do Evropského týdne sportu - https://www.sportvokoli.cz/kalendar-akci/5-kolo-rollo-ligy-ostrava.

Finální oslavy 50 let Rollo ligy - Šumava

Ještě o víkend později, a totiž v termínu 5.-7.10.2018 pak uděláme definitivní tečku za uplynulým koloběžkovým půl stoletím. Finální oslavy 50 let se chystají na Šumavě a v jejich rámci se rozloučíme s nestorem koloběžkového sportu Jirkou Dupalem koloběžkovým pohřbem v posvátném místě koloběžkového sportu na Šindlově. Pokud znáte osobně některé pamětníky z dob dávno minulých, děkujeme za sdílení. Obdobná akce se bude opakovat nejdříve za dalších 50 let a otázkou zůstává, kdo z nás se jí dožije…

Více informací zde.