26.4.2019

O víkendu na Rollo ligu, do Vídně, nebo do Prahy na noční koloběžkování

Honza Vlášek Pozvánky a propozice
Kam vyrazit o víkendu za koloběžkovými závody?

Takže kam o víkendu? Sezona jede, vyrazit můžete hned na tři závody.

ROLLO LIGA 2019

Nejstarší a nejkvalitnější koloběžková soutěž světa, Rollo liga, startuje o tomto víkendu ve Velkém Poříčí. Letos čeká závodníky pět závodních víkendů v pořadí Poříčí – Nové Město – Plzeňské MČR – Račice ME – Hradec Králové.

Čelo je nabité k prasknutí a dost dobře možná půjde letos o nejnabitější ligu za posledních… hodně desítek let.

Pokud váháte, koukněte na propozice a už neváhejte… https://ceskykolobeh.cz/rollo-liga/registrujte-se-prijedte-zavodit-do-velkeho-porici/

Vídeň – Bratislava

Koloběžková jarní klasika bude z důvodu kolize s ligou letos ochuzena o účast velkých klasikářských jmen, tudíž bude mít šanci vyniknout některý ze závodníků druhého sledu. Kdo to bude, se dozvíme v sobotu odpoledne.

O závodu jsme psali v pondělním článku, a pokud váháte již opět váhat nemusíte.

Noční koloběžkování

A pokud se vám o víkendu bude chtít třeba do Prahy, můžete se zastavit na akci, o které jsme ještě nepsali. Noční koloběžkování.

Teplo, které nás obklopuje… Jarní vůně kvetoucích keřů…

Tma, která je tak tajemnou, ale zároveň přináší klid a zrychluje tep srdce. Odrážející se měsíční záře ve vodní hladině…

Zvuky, které člověk vnímá mnohonásobně silněji než ve dne…


A pouze úzký kužel světla, které poskytuje čelovka připevněná na přilbě, trocha odhodlání ve smyslu “pořádně si dneska trhnu” a pocit volnosti.  Ano, to je Noční koloběžkování, jedna z prvních jarních koloběžeckých akcí konaná v Praze-Braníku na in-line stezce dne 27. 4. 2019 a 4. 5. 2019 v Hradci Králové. Kdy začíná? Až padne ta pravá dramatická tma, pak vypustíme na start všechny milovníky koloběžek, odvážné děti, které se vydají na stezku plnou světelných úkolů i závodníky, kteří si porovnají síly na závodní trase 10 km. Připravena je také nezávodní vyjížďka pro všechny, kdo na kolobkách jezdí pro radost, pojedou na ní poprvé nebo se rozhodli pro trochu netradiční rande…

Záleží opravdu jen a jen na vás, jak akci pojmete. My vám zaručujeme, že se setkáte jen s lidmi na stejné vlně. Vlně “jedu si svoje”!

Správně, nemáte-li vlastní koloběžku, vůbec to nevadí. Stačí v přihlášce vyplnit “chci si půjčit koloběžku” a my vám ji obstaráme. Ale nezapomeňte, registrovat se musíte včas! Aby na vás nějaká ta Kostka ještě zbyla. Děti pojedou na koloběžce v doprovodu dospělého, a tak nezapomeňte vyslat tetičku, babičku nebo s nimi pojeďte vy! Mezi jednotlivými stanovišti se pohybují na koloběžce a v průběhu trasy děti plní nejrůznější úkoly - prochází duhovou stezkou po provázku, loví barevné křišťály, musí prokázat odvahu na cestě za světlem i projít strašidelnou stezkou, na které ze všech stran budou vykukovat nejrůznější oči! Ale pozor, jednotlivé úkoly děti plní samy. Vy je smíte doprovodit pouze v úsecích, kdy pojedou na koloběžkách.

Startovat se bude od Topsports centrum půjčovny, kde bude zázemí celé akce, registrace i občerstvení. První odstartujeme závodníky na 10 km, a to ve 20:30. Následně budeme vypouštět děti v intervalech 2 minut tak, aby se nesetkávaly na stanovištích a nekazily si tak překvapení na jednotlivých stanovištích. Ve 22:30 odstartujeme nezávodní vyjížďku, takže i doprovod dětí bude mít příležitost zažít Noční koloběžkování!
Přijďte s námi nasát atmosféru sportování v noci a zažít něco netradičního. Přeci jenom se nepůjdete projet jen tak v noci sami. S sebou si nezapomeňte čelovku, cyklistickou nebo jinou přilbu a dobrou náladu. Ostatní nechte na nás. Těší se na vás celý Topsports tým.

REGISTRACE NA: www.nocnikolobezkovani.cz

UDÁLOST NA FB - Praha:  https://www.facebook.com/events/488597325005052/

UDÁLOST NA FB – Hradec Králové: https://www.facebook.com/events/957902177753302/