9.10.2017

Koloběžková sezona, která nikdy nekončí, byla zakončena

Honza Vlášek Reporty a výsledky
Koloběžková sezona byla tradičně zakončena na Zadově. Na klasické Zakončení sezony letos spojené se závěrečnou party KICK ITALY 2017 se dostavilo přes devadesát koloběžkářů…

Jaké tedy bylo zakončení sezony 2017? Těžké. Zejména pro ty, kteří zakončovali v předstihu již od čtvrtka.

Chatu Cihelny jsme letos v podstatě vyprodali. Pár postelí by se na chalupě sice ještě našlo, to by však již bylo poněkud na úkor pohodlí všech zúčastněných. V devadesáti koloběžkářích lze ještě kombinovat různá přání hostů, jako jsou milenecké a rozvodové pokoje, pokoje pro děti, zvířecí pokoje, tiché a hlučné pokoje apod. A to je dobře.

Ve čtvrtek se na Šumavu dostavil v podstatě pouze rozšířený tým KICK ITALY včetně supportu původně na decentnější oslavu, která se ovšem v průběhu noci zvrtla v oslavu prodlouženou směrem ke snídani. Ráno bylo těžšího kalibru, nicméně to nikomu nebránilo vyrazit na Kvildu, kde již byla nachystána oslava svatby Hulka a Ivy ve velkém stylu u růžových ubrusů. Jsme tedy rádi, že Hulk je nyní Vaškovým otcem.

Svatební hostina na KvilděSvatební hostina na Kvildě

Po návratu na ubytace se začala chalupa plnit hosty a po večeři již nebylo v hospůdce k hnutí. Objevili se stálice koloběžkové nejen závodní scény, majstři světa a Európy, Ivan Lendl a další hvězdy. Rádi jsme viděli Jelena, Ondru Bejbla, Láďu Bartůňka s téměř kompletní Kobrou, Brňáky Vlastu Pytelu a spol., pumpéry Srnu a Bramboru, Yedoo mančaft a další a další a další.

Odborná koloběžková debata během přestávky jednoho z výletůOdborná koloběžková debata během přestávky jednoho z výletů

Páteční večer otevřel Pepa Kvita svým videem o přejezdu Kanady a pak se už jen tancovalo a tancovalo, až se pomalu začala nosit na stůl snídaně.

Sobota byla pro leckteré slabé povahy těžší. Případnou kocovinu však většina z nás vyjezdila v okolí Kvildy. Na trať vyrazila také Máňa, pětiválec s posádkou YEDOO. Slabší jedinci posádky Máni byli po překročení osmdesátky ve sjezdu vyměněni za silnější uskupení, které následujícího dne vytáhlo Mánin osobák až na 110km/h, což je už docela slušná jízda.

Sobotní večer byl ve znamení poklidných přednášek. Nejprve parádního povídání Marka Jelínka o putování Střední a Jižní Amerikou a posléze freestyle povídání týmu KICK ITALY 2017 formou intimního otevřeného rozhovoru. Vše se opět protáhlo až do nedělního rána, ve kterém se v deštivém dni chystal poslední závod sezony, který samozřejmě nebyl posledním. Poprvé v kariéře ho vyhrál Michal Kulka a do své sbírky tak přidal poslední trofej, která mu doposavad chyběla. Nyní již může odejít v klidu do důchodu nebo zemřít.

Sobotní rautíčekSobotní rautíček

Zakončení sezony má pevný termín, druhý víkend v říjnu, a příští rok se bude na co těšit. Blíží se nám totiž jedno velké jubileum, které bude na Šumavě potřeba oslavit. Víte jaké?

Tak zase za rok, nazdar…

Finále patřilo intimní zpovědí o Giru / foto: Marek Jelínek FCBFinále patřilo intimní zpovědí o Giru / foto: Marek Jelínek FCB