25.5.2020

Koloběžková sezóna 2020 odstartovala v sobotu v Labe Aréně

Petr Pešta Reporty a výsledky
První závod koloběžkové sezony pro loňského mistra Rollo ligy Tomáše Pelce...

Konečně zároveň nejdřív jak bylo možné! Závodní koloběžková sezóna 2020 odstartovala v sobotu 23. května v Labe Aréně. A příroda má koloběžkáře ráda a přála nám, přes mizernou předpověď, déšť a chlad, asfalt na závod uschnul, na startu +19° a trochu pršet začalo až na úplném konci 21 km závodu.

Až při vyhlašování vítězů padal déšť a ochlazovalo se, ale to nikomu nevadilo, a ti co přijeli do Sportcentra Račice, se setkali se svými kolegy ze všech možných koutů Česka, závodili si a jeli nejrychlejší koloběžkové kilometry této sezóny.

Akce byla uspořádána velmi narychlo a neočekávaně, týden před závodem uspořádat koloběžkový závod nabídl Honza Kubeš, triatlonista a hlavní motor Hamrman Triatlon tour.

Přes velmi krátký termín od uveřejnění a pravděpodobné obavy některých z Covidu i špatnou předpověď počasí byl počet účastníků příjemný. V Račicích se sešla část elitních borců, hobby závodníci i úplní nováčci. Otvírák sezóny 2020 jak měl a mohl letos být.

Přesně v 15:30 se ozvalo, 3, 4 TRHNI SI NOHOU!!, hromadné klapání bot o asfalt se s velkou euforií pelotonu z prvního závodu neslo přes vodu i tribuny Labe arény. Závod na 21 km ovládal Tomáš Pelc, druhý dojel Matyáš Roman a třetí Vojtěch Hrůza. Trasu na 10 km o parník ovládli čerství kadeti PSP-KK Plzeň Kamila Peštová a Jáchym Baxa.

"První dvě kola se jelo docela svižně, kluci se točili na špici, parádní závod. Při nájezdu do třetího kola se nás odlouplo od balíku pět a v posledním kole se nám s Vojtou Hrůzou udělala po sjezdu za zády díra tak dvacet metrů. A toho se samozřejmě musí využít...," okomentoval první vítězství sezony Tomáš Pelc.

Ale víc než jindy platí, že v Račicích vyhráli úplně všichni, kteří přijeli a prolomili divnou dobu strachu a zákazů.

Ještě jednou veliké díky Honzovi Kubešovi a jeho kolegům za možnost rozjet koloběžkovou sezónu 2020!!

Výsledky z Kick 21 km Labe Aréna zde: https://irontime.cz/vysledky1618/?zavod=1618&trat=3921