23.5.2021

Koloběžkáři odstartovali sezónu 2021 v sobotu 22. května v Konstantinových lázní

Petr Pešta Reporty a výsledky
Konečně a zároveň nejdřív jak bylo možné! Závodní koloběžková sezóna 2021 odstartovala v sobotu 22. května v Konstantinových lázní časovkou započítávanou do Českého koloběžkového poháru.

A příroda má koloběžkáře ráda, přes poměrně nepříznivou předpověď, vysvitlo okolo 12:00 sluníčko a ukázala se krásná okolní panoramata. Jen silný vítr dělal závod na otevřené části trati závodníkům ještě těžší, ale to nikomu z účastníků dnes vůbec nevadilo.

Přesně ve 14:10 se vydal na trať první koloběžkář a čest otevřít letošní závodní sezónu dostal veterán Petr Vávra z Jafiduta Kadaň. Na start postavilo 54 závodníků od nejmenších dětí až po veterány z celého Česka a zajeli si nejrychlejší koloběžkové kilometry letošní opožděné sezóny.

Časovku mužů na 12 km ovládl Tomáš Pelc, druhý dojel Matyáš Roman a překvapivé třetí místo obsadil Martin Kadlec z PSP KK Plzeň.  V ženách v časovce na 9 km zvítězila Andrea Zbožková, před druhou Martinou Kadlecovou a třetí Evou Vybíralovou.  Časovku mládeže na 6 km ovládla Adéla Zapletalová před druhou Kamilou Peštovou a třetím Filipem Krečmerem a v  časovce na 3 km  zvítězil  Adam Lašák. Všechny výsledky najdete zde. 

A víc než jindy platí, že v Konstantinkách vyhráli úplně všichni, kteří přijeli otevřít sezónu 2021 a prolomili divnou dobu strachu a zákazů z pandemie Covidu.

Že byla atmosféra vcelku ukázněná, zároveň krásná a pohodová, počasí krásné, dosažené časy na úvod sezóny dost šílené, uvidíte také na sběrném videu – záznamu celého závodu.