25.11.2021

GIRO 100 na koloběžce - 50 let na stupátku... coming ASAP

Honza Vlášek Giro d´Italia 2017
Ten film je o koloběžkovém sportu, který je, jaký je, a o koloběžkářích, kteří jsou, jací jsou. Jaký je a jací jsou napoví další ukázka z filmu. Epizoda věnovaná legendární postavě koloběžkového sportu Jirkovi Dupalovi…

Vážení přátelé,

Loni touto dobou jsem vyvěsil článek a první trailer k filmu Giro 100 na koloběžce – 50 let na stupátku, který všem dlužíme. Ten film měl být dokončen v tomto roce, nicméně… nebude.

Neznamená to, že nebude vůbec, ale nebude letos. A důvod je jediný. Ten film nemůže vzniknout bez toho, aby se v něm odehrál příběh dvou největších postav světové koloběžkové historie – zakladatele Kickbiku Hannu Vierikka a nejlepšího distančního koloběžkáře všech dob Alpo Kuusista.

Kluci měli přijet nejprve v květnu na Etapák, který jsme museli kvůli Covidu odložit. Padlo také naše setkání na mistrovství světa v Estonsku, které bylo taktéž odloženo. A na podzimní Etapák se Fiňáci nedostali díky zdravotním trablům. Je to přitom poslední skulinka filmu, kterou je potřeba zacelit, aby byl kompletní. Poslední střípek do mozaiky příběhů nejen z Gira a Tour, ale také z historie koloběžkového sportu samotné. Poslední epizoda filmu, který má dnes ve střižně již hodinu a půl.

Ten film bez nich prostě nemůže vzniknout, protože jejich vyprávění dodá konečný rozměr tomu, o čem film vlastně je.

A o čem je? Především o koloběžkovém sportu, který je, jaký je, a o všech koloběžkářích, kteří jsou, jací jsou.

Jaký je a jací jsou napoví další ukázka z filmu. Epizoda věnovaná legendární postavě koloběžkového sportu Jirkovi Dupalovi…