26.9.2018

Finále koloběžkové sezony 2018 je tu

Honza Vlášek Pozvánky a propozice
Tak se nám to chýlí. Ke konci. Nejen sezona, také ale polovina století koloběžkového sportu u nás.

Sváteční prodloužený víkend se blíží, podzim je tu, mrazíky mrazí a jarní pavučiny hlásí, že možná ještě nějaké to babí léto se sem tam objeví. S koncem září končí také koloběžkové soutěže, Rollo liga, Seriál dlouhého koloběhu a vše směřuje k Oslavám 50 let Rollo ligy na Šumavu

Poslední kolo Rollo ligy – Ostrava

Padesátiletá Rollo liga končí závodem v Ostravě, který se uskuteční nadcházející sobotu a neděli.

V sobotu se pojede klasicky kriťas v Ostravě v in-line parku Sareza. V neděli se potom chystá ve Frýdku- Místku dlouhý závod, který bude posledním ligovým závodem uplynulého půlstoletí koloběžkového sportu u nás.

Ligový titul sice s předstihem obhájil Michal Kulka, nicméně o tituly v dalších kategoriích je stále možné bojovat, takže Ostrava čeká na konci sezony nabité závodní pole.

Více informací

Oslavy 50 let Rollo ligy

Týden po posledním ligovém kolu se můžete vypravit na Šumavu na Oslavy 50 let Rollo ligy a poslední závod dvanáctipalcových koloběžek – MČR 12“. Akce je třídenní, nicméně mistrák 12“ odstartuje v sobotním odpoledni se Šindlova, jakmile se slavnostně a navždy rozloučíme s Jirkou Dupalem.

Více informací

Upřesnění programu na začátku dalšího týdne.

Poslední kolo Seriálu dlouhého koloběhu – České středohoří

Do finále spěje i Seriál dlouhého koloběhu. Na jeho poslední závod se lze vypravit na státní svátek, v pátek 28.9.2018. Info od pořadatele zní takto:

Pozvánka

Rozhodl jsem se zorganizovat závod Českým středohořím ze dvou důvodů – jednak mé kořeny sahají do města Louny a tím západní část středohoří poměrně dobře znám, druhým důvodem je pak to, že se jedná o malebnou oblast, obecně ne příliš známou – rád bych vás s ní seznámil právě prostřednictvím závodu.

Oblast je protkána hustou sítí silniček, které se motají na úpatí bývalých sopek, které se z dálky jeví jako nevinné kopečky, z blízka jako monstrózní homole. Silnice padají do "propastí" aby posléze šplhaly zpět ... České středohoří je nejkrásnější buď na jaře, kdy vše kvete, nebo na podzim, kdy se lesy vybarví do podzimních odstínů a krajinu akcentují šípkové keře a ovocné aleje. České středohoří je svými panoramaty s ovocnými sady a vinicemi nezapomenutelné, možná i právě proto si jej vybral za svůj cíl i významný český malíř a krajinář Emil Filla.

Po absolvování závodu budete České středohoří pravděpodobně milovat a nenávidět zároveň ;)))

Závod

Registrace

emailem do 26. 9. 2018

dodatečná registrace možná i přímo na startu

Kontakt

Tomáš Lapka

e: tomas.lapka@gmail.com

t: 777059076

Datum konání závodu

28. 9. 2018 – start 9.00 hod.

Trasa závodu

Závod startuje i končí v obci Třebenice na spodním náměstí (Paříkovo náměstí) u kašny pod kostelem. Závod se jede na jeden okruh dlouhý cca 105 km s celkovým převýšením kolem 1,8 km. Zdejší kopce nejsou až na výjimky dlouhé, zato jsou poměrně vydatné. První část závodu prochází rovinatou částí Poohří, kde jsou silnice v průměrném stavu. Druhá kopcovitější část (za městečkem Černčice) vede odlesněnou západnější částí (severně od Loun), kolem kopců Raná a Milá – místní kopečky jsou přípravou na třetí část. Třetí, dosti kopcovitá část, vede převážně zalesněnou krajinou a motá se kolem kopců Hradišťany a Milešovka. Druhá a třetí část vede až na krátké úseky po kvalitních silnicích (někdy i velmi úzkých) s velmi malým provozem. Zejména ve třetí části závodu je v některých pasážích dbát zvýšené opatrnosti ve sjezdech, které jsou poměrně prudké, na úzkých točitých silnicích. Několikrát se křižují dosti frekventované tahy, kde je nezbytné dbát zvýšené opatrnosti. Závod bude zřetelně značený, na křižovatkách s podružnými komunikacemi nebo jasným pokračováním rovně značení nebude.

Na trase bude zajištěno jediné občerstvení (voda, ionťák, banány, tyčinky) na počátku obce Mrzlice, na km 58. V cíli bude zajištěno také občerstvení – na každého emailem zaregistrovaného závodníka bude čekat chutný domácí sendvič (žádné šmé ))) Hned naproti kašně je navíc otevřena i ve svátky výborná kavárna/čokolaterie s exkluzivními zákusky a výbornou kávou.

Cestou je velký nedostatek obchodů a restaurace de facto ve druhé a třetí části nejsou vůbec. Možnost dalšího občerstvení připadá v úvahu v městečku Černčice na odbočce z hlavní (km 20) a na návsi v obci Měrunice (km 54) - v obou případech vietnamské samoobsluhy.

Pro případ neřešitelných situací bude zajištěno jedno podpůrné vozidlo. V této oblasti je slabá síť veřejné dopravy, nelze na ní tedy příliš spoléhat.

Zrádností středohoří může být (a často bývá) silný vítr, je proto velmi vhodné s tím počítat v zásobách vrchních vrstev oblečení.

Odkaz na trasu závodu

https://mapy.cz/s/321Qt

Itinerář

8.00 – Registrace závodníků (Paříkovo náměstí, u kašny) – poplatek 150,-/závodník

8.40 – Rozprava

9.00 – Start

Nejpozději 19.00 -  Vyhlášení výsledků (Paříkovo náměstí, u kašny)