20.6.2022

Eurocup se vrací - EC Německo 2022

Tomáš Pelc Reporty a výsledky
Návrat Eurocupu po dvou letech covidu v německém Gelsenkirchenu jsme nemohli vynechat. Pravda, rozhodli jsme se až na poslední chvíli, abychom naplnili auto a nakonec jsme ve třech vyrazili do průmyslového srdce Německa do Porůří.

Cesta lehce přes 700 km z Prahy ubíhala překvapivě rychle a bez problémů. Poučeni z předchozích podobných cest, u Drážďan doleva, pozor u Kasselu a pak už jen nezapomenout včas sjet z dálnice.

Na místě nás vítají pořadatelé, nové tváře a staří známí, se kterými jsme se zmiňované dva roky neviděli a bylo to shledání velmi vřelé, protože na místě závodů se konala i pouť s klasickými wurst a pivem. Asi nejdelší cestu absolvoval Adam, který přicestoval z Velké Británie a už se těší na mistrovství světa do Estonska.

Závod samotný probíhal za teplého počasí s nedělním lehkým krápáním uprostřed dlouhého závodu. Mimo dlouhého nedělního závodu na 42 km se v sobotu večer jelo kritériom na cca 17 km jela klasická štafeta na 20 min + jedno kolo. Vše na stejném okruhu dlouhém něco málo přes jeden kilometr v bývalém dolu, který byl z jedné čtvrtiny asfaltový a ze tří čtvrtin šotolinový. Na okruhu se střetli koloběžkáři z Německa, Velké Británie, Itálie a Nizozemska. Česká výprava ve složení 3 mužů byla velice úspěšná a umístila se na předních příčkách ve všech závodech.

Konkrétně kritérium 1., 2. a 5. místo, vítězná štafeta a v dlouhém závodu pak brala kompletní pódium 1., 2. a 3. místo po zvládnuté taktice nadělili všem soupeřům minimálně jedno kolo. Konkrétní výsledky pak zde: kritérium; dlouhý závod; štafeta. Držme si palce, aby i nadále byli zapálení pořadatelé koloběžkového Eurocupu a doufáme, že se v Německu v dalších letech najde celoasfaltový okruh pro Eurocupový závod.