8.6.2018

Druhý ročník projektu Koloběžky do škol proběhl v Ostravě

Honza Vlášek Reporty a výsledky
Druhý ročník projektu Koloběžky do škol je za námi. Jak dopadl a kdo vlastně vyhrál?

Druhý ročník koloběžkových závodů dětí z Ostravy slavil obrovský úspěch. Nečekané množství účastníků a přihlášených družstev základních škol. Některá družstva jsme museli z kapacitních důvodů odmítat, sdělil nám autor projektu Jiří Waldhauser.

Dne 28., 29. a 30. 5. 2018 se na atletickém stadionu SSK Vítkovice, v místě dějiště ZLATÉ TRETRY uskutečnily závody ostravských škol ve sportovním koloběhu.

Sprintéra, který svou kariéru zde začal i skončil všichni známe (Usain Bolt:). Sprintérské koloběžkové hvězdy v podání našich závodníků se však teprve začínají rozsvěcet.

Za účasti více než 250 starších i mladších žáků z celé Ostravy proběhl další ročník Koloběžky do škol Ostrava.

Koloběžky do škol - VítkoviceKoloběžky do škol - Vítkovice

Soutěžilo se v hlavní disciplíně 500 m sprint na dráze, a to ve čtyřech kategoriích. Vloženou disciplínou byla nově zařazená paralelní štafeta mini družstev. Z rohu stadionu s ozýval frenetický křik, fandění i potlesk. Paralelní štafeta zabodovala, měla obrovský emoční náboj a u dětí slavila úspěch. Dle sdělení jednoho z účastníků „Bylo to fakt hustýý!“. K postupu do finále v základní části sprintů se stačilo umístit do třetího místa a v devítičlenném finále se ve své kategorii utkat s nejlepšími. Jely se opravdu „BOMBY“.

Z finále individuálního závodu vyplynuli nejen medailisté, ale i bodující v soutěži družstev. Družstva, která dosáhla nejvíce bodů (první tři) se potom účastnila finále dne 30. 5. 2018. A vy se ptáte, jak to všechno dopadlo?

Dětí bylo habakukDětí bylo habakuk

Celkově ve družstvech zvítězila ZŠ Hošťálkovice, na druhém místě skončila ZŠ Michálkovice a třetí místo obsadila ZŠ J. Valčíka.

V jednotlivcích zvítězili v kategoriích ml. žáků: Anna Sedláčková a Vojtěch Gašman. V kategorii starších žáků: Nikol Musialová a Tomáš Krpec.

Hlavním partnerem projektu je město Ostrava! Krásnou věcnou cenu od Yedoo (český výrobce koloběžek) si odnáší vylosovaná finalistka Klára Rakusová! 

A Jedůčko vyhrává...A Jedůčko vyhrává...

Na tento projekt dále navazuje SPORTOVNÍ AKADEMIE. Organizátory těší velký zájem, ale počet dětí bude pro letošek zřejmě omezený. Sportovní akademii otevíráme 1. 10. 2018.