19.6.2017

Co se stalo o víkendu a co s víkendem dalším?

Honza Vlášek Reporty a výsledky
Další dvě kola ČKP jsou za námi a o víkendu již jeden z vrcholů závodní sezony - Mistrovství České republiky v koloběhu v Plzni...

V sobotu 17.6. 2017 proběhly další dvě kola Českého koloběžkového poháru. Nezvykle v ten samý den se závodilo v Lounech a v Praze,  a tak máme více vítězů a také více poražených.

Závodní špička se zdá být dostatečně rozehřátá před Mistrovstvím republiky, které se uskuteční v Plzni již tento víkend!

ČKP Louny

Na tradiční trati v Lounech se sešla téměř kompletní česká špička včetně navrátilců z Gira, borců Ultimy Kulky a Pelce. Přestože ostatní borci doufali, že úřadující mistři světa budou po Giru možná unaveni, opak zdá se být pravdou. Duo Ultimy nedalo zbytku závodního pole šanci a v pořadí Pelc, Kulka si dojelo pro první dvě místa. Třetí skončil Vojta Hrůza (Bez pedálů). Zatím nemá zbytek startovního pole prostě, jak se říká, uděláno.

Klasický sjezdový postoj v podání Káji Cvalína / foto: Ondra BejblKlasický sjezdový postoj v podání Káji Cvalína / foto: Ondra Bejbl

Video z kokpitu Vojty Hrůzy zde:

ČKP Praha – Koloběžka Cup

Pod názvem Koloběžka Cup se konal první ročník pražských závodů, které byly na poslední chvíli přeloženy z Letné do Divoké Šárky.

Z české špičky se zde představil pouze plzeňský Marek Kadlec, který závod s přehledem opanoval před Láďou Bartůňkem a Vláďou Paterou.

Koloběžka Cup navštívila děvčata z Brandýsa / foto: Kuba BostlKoloběžka Cup navštívila děvčata z Brandýsa / foto: Kuba Bostl Kuba Bostl a poháry Koloběžka Cup / foto: Kuba BostlKuba Bostl a poháry Koloběžka Cup / foto: Kuba Bostl

O víkendu na Mistrovství Republiky do Plzně

Cíl na příští víkend je jasný. Plzeňské MČR v koloběhu.

Na tradičních tratích na Lopatárně a Ypsilonku na Košutce se MČR uskuteční stejně jako vloni. V sobotu se můžete těšit na kritérium a štafety, případně též na hobby závod pro koloběžkáře všeho druhu. V neděli potom na dlouhý závod, který je v hlavních kategoriích vypsaný na 35km.

Kompletní informace naleznete na www.zlatakolobezka.cz