5.3.2016

Brandýs nad Labem se může pyšnit novou koloběžkárnou

Honza Vlášek RozhovoryRůzné
Koloběžkových speciálek přibývá a jedna z nich otevřela v uplynulém týdnu v Brandýse nad Labem pod názvem Koloběžky Brandýs ...

Přinášíme krátký rozhovor s Láďou Bartůňkem, který má celou tuto parádu na svědomí.

Takže první obchod s koloběžkami v Brandýse nad Labem a širokém okolí, co Tě vedlo k jeho otevření a kde můžeme obchod najít?

Byl to přirozený vývoj, po Tour de France jsem začal na koloběžce jezdit, další rok přišlo pořádání koloběžkové Rollo ligy v Brandýse, stavby koloběžek na zakázku pro Kickbike a nyní, s vhodnými prostory, je tu prodejna s půjčovnou. Sídlíme 100m od cyklostezky, přímo u brandýského zámku a u hlavní silnice na Starou Boleslav. 

Co najdou zákazníci v sortimentu obchodu?

Chceme nabízet prověřené značky koloběžek jako je Kickbike, Yedoo, Mibo, Kostka a mushingové speciály Doxtor. Z doplňků jsou to pak sportovní ponožky Collm, běžecké legíny Nessi a výživa Akuna. 

Určitě nepůjde jen o obchod, ale máš i další plány ohledně koloběžek v Brandýse?

S obchodem se přímo nabízí i půjčovna, kterou samozřejmě disponujeme také. Pro začátek máme nějakých 12 kusů koloběžek s tím, že po domluvě je možné vyzkoušet i mé zkušební stavby a speciály. K tomu patří i další pořádání Rollo ligy, výhledově Eurocupu a dál se uvidí :-). Místní sportovní i kulturní akce hodláme podpořit s půjčovnou koloběžek jako doprovodným programem, nebudou chybět ani společné vyjížďky po okolí. 

Křest prodejny v podání bratří BartůňkůKřest prodejny v podání bratří Bartůňků

Jaké jsou v Brandýse a okolí vlastně podmínky pro jízdu na koloběžce?

 V okolí moc kopců nemáme, značené cyklostezky jsou tedy převážně rovinaté. Dá se najezdit spousta kilometrů jak po lesích, tak po vyasfaltovaných cyklostezkách. 

Je něco, co bys doporučil těm, kdo si chtějí přijít koupit první koloběžku?

Neváhejte ani chvilku, každá koruna navíc stojí to za to! 

A ještě závěrem. Jaro se blíží, jak prožiješ koloběžkovou sezonu 2016?

Letošní sezona bude plná závodů, Rollo liga je doplněna krosovým a silničním pohárem, k tomu nesmí chybět Eurocup a další tradiční bikové záležitosti jako například Salzkammergut. A chci toho odjezdit co nejvíce - odpověď tedy zní, sezonu hodlám prožít na stupátku. 

Webové stránky Koloběžek Brandýs naleznete na http://www.kolobezky-brandys.cz/