14.1.2016

Bavorskem na koloběžce, I. část, Bocklweg

Zdeněk Černý Tipy na výlety
Bocklweg je nejdelší bavorská cyklostezka vedoucí po tělese bývalé železnice. Celkem 105km při zdolání celé trasy tam i zpět.

Stezka vede z městečka Neustadt an der Waldnaab směrem na České hranice do hraničního městečka Eslarn. Parkování na cyklostezce ve městě Neustadt an der Waldnaab (49°43'32"N 12°10'4"E) je opravdovým luxusem. Asfaltové parkoviště, kamenné WC se sprchou a malé občerstvení Vám rozhodně zpříjemní parkování jak při příjezdu tak i při odjezdu.

První dva rovinné kilometry Vás nádherně rozpohybují na příjemné asi 9km dlouhé stoupání do městečka Floss,  kde se nachází  jedna z prvních občerstvoven, ve které se pohodlně domluvíte česky. Pokračujeme dále po ideálním asfaltu směrem k českým hranicím přes město Vohenstrauss, kde je ideální prostor k posilnění organizmu.

Cesta dále stoupá k nejvyššímu bodu cyklostezky nad městem  Pleystein, kde asfalt přechází do zpevněné cesty. I ta je však stále vhodná pro silniční speciály.  Asfalt střídá zpevněnou cestu a i nadále se povrchy střídají. Kolem městečka Waidhaus se dostaneme co cíle Eslarn. Samotný Eslarn Vám poskytne plnohodnotný stravovací servis . Posilněni obracíme koloběžky a stejnou cestou se vracíme zpět na cílovou metu 105 Km.

Ideální trasa pro větší skupiny s různou výkonností. Kam kdo dojede, tam dojede. Zdatnější pokoří cyklostezku celou, ti méně zdatní jen část ve stejném čase. Prostě parádní výlet pro všechny. Lenoši mohou navíc jet jen polovinu cesty a zpět se vydat cyklobusem.

  • Odkaz na oficiální brožuru cyklostezky včetně informací o cyklobusech:

http://www.bocklweg.de/cms/upload/PDFs/bocklradweg_2013_cz_screen.pdf

  • Odkaz na www stránky cyklostezky:

http://naturparkland.de/2/dovolena-na-kole/cyklostezek-a-vyletu-na-kolech/cyklostezka-bockl-radweg/   

  • Interaktivní mapa:

http://www.cykloserver.cz/f/3328197124/

  • Dojezdy na parkoviště v Neustadt an der Waldnaab

- Praha 198 Km

- Plzeň 106 Km

  • Dojezdy do Eslarn

- Praha 171 Km

- Plzeň 80 Km

II. část seriálu naleznete zde





Ke stažení: