13.5.2019

2. kolo České Rollo ligy 2019 proběhlo o víkendu ve Vysočina Aréně

Petr Pešta Reporty a výsledky
Po druhém kole Rollo ligy upevnil vedení v seriálu Tomáš Pelc...

V zajímavém prostředí Vysočina Arény u Nového města na Moravě se o proběhlém víkendu, 12.-13.5. 2019,  konalo letošní druhé kolo České Rollo ligy. Přes chladné počasí a déšť se na start technicky náročných závodů postavilo 209 borců všech věkových kategorií, od výkonnostních po rekreační závodníky! Koloběžkáři zkrátka nejsou z cukru a nenechali si ujít další díl nejstarší koloběžkové soutěže na světě, která letos žije svůj 45. ročník.  

V hlavních kategoriích sobotní dlouhý závod žen ovládla Kateřina Ševcová (Kostka Racing) v těsném dojezdu s Kristinou Fryzovou (BoKolobka Tým Ostrava) před celkově třetí juniorkou Petrou Fořtovou (Bez pedálů).  Závod mužů v závěrečném finiši ovládl Tomáš Pelc (Ultima K.Lap Team) před bývalým týmovým kolegou Michalem Kulkou (Třista60), třetí dojel Václav Barák (Ultima K.Lap Team).  Zajímavostí svědčící od dominanci borců na prvních dvou místech je to, že celý závod čítající 12 kol, délka okruhu 2,3 km, objelo pouze pět prvních mužů senior, ostatní závodníci byli dojeti minimálně o jedno kolo a ušetřili tak možná trochu sil na nedělní DUO časovku.

Neděle přivítala závodníky deštěm a chladem, ale rozsáhlé kryté prostory Vysočina arény umožnily, mimo závodů, účastníkům nebývalý komfort suchého zázemí.  Ve dvoukolové časovce, kde se do druhého kola startovalo podle časů z prvního startu od nejlepšího závodníka dopadl hlavní závod mužů stejně jako v sobotu, tedy zvítězil Tomáš Pelc (Ultima K.Lap Team) před druhým Michalem Kulkou (Třista60) a třetím Václavem Barákem (Ultima K.Lap Team).  Časovku žen ovládla Kristina Fryzová (BoKolobka Tým Ostrava) před druhou Kateřinou Ševcovou (Kostka Racing) a třetí, juniorkou, Petrou Fořtovou (Bez pedálů).

Štafetové závody žen se staly kořistí týmu SKK Lipnik Dragons, tedy pořádajícího klubu. Druhé dojely ženy týmu COCONi a třetí štafeta PSP KK Plzeň. V mužských štafetách dlouho bojovala štafeta Ultima K.Lap Teamu se štafetou Třista60, když nakonec úplně první Rollo ligové vítězství si připsal nový tým  Třista60. Třetí dojela mužská štafeta Yedoo.

Ale Česká Rollo liga už dlouho není jen o hlavních závodech, své soupeře mají závodníci v kategoriích přípravka, žáci, kadeti, junioři, masteři, veteráni a ultraveteráni. A jak dopadli všichni účastníci  krásných a těžkých závodů ve  Vysočina Aréně si můžete stáhnou  zde.

http://www.amchrono.cz/cz/s2125/Vysledky/c2633-Detail-akce/gsto453-2-kolo-Ceske-ROLLO-ligy-2019

 

Odkaz na jednu z galerií závodů zde

https://strom650.rajce.idnes.cz/Rolloliga_2019_-_Nove_Mesto/?

Velké díky patří pořádajícímu týmu SKK Lipnik Dragons!

Rollo liga má před sebou dlouhých pět týdnů pauzu, kterou lze vyplnit závody ČKP v Praze, či otevřeným Mistrovstvím Slovenska v Banské Bystrici, či městským kritériem za českými hranicemi v Polsku ve městě Bolesławiec.

Pak už propukne nejdůležitější část sezóny. O víkendu 22.-23. června se v Plzni MČR koná jedinečná koloběžková klasika ZLATÁ KOLOBĚŽKA, letos současně jako Eurocup. A o měsíc déle 26.-28. července se uskuteční Mistrovsví Evropy 2019 v Labe aréně – Kickfest.

 

Petr Pešta