23.6.2021

1. kolo Rollo ligy proběhlo v Plzni

Petr Pešta Reporty a výsledky
V sobotu a neděli 19. – 20. června 2021 po uvolnění vládních opatřeních a došlo k zahájení nejvyšší republikové soutěže koloběžkářů Rollo ligy 2021.

Hromadné a hromové 3,4 Trhni si nohou!!! Odstartovalo v plné síle závodní sezónu 2021.

Celý program ZLATÉ KOLOBĚŽKY 2021 se odehrál na v Česku jedinečném cyklistickém oválu RAPID Plzeň a nabídl divácky atraktivní závody s častými průjezdy závodníků před diváky. Fanoušci pozitivně hodnotili, že se stále bylo na co dívat, že závody byly napínavé a jezdci nemizeli přihlížejícím z obzoru. Nově příchozí závodníci zase žasli nad šířkou a parametry cyklistického oválu. Jedinou vadou snad byl až moc horké počasí, které provázelo sobotní N sprinty a štafety i nedělní dlouhé závody.

Sobotní novinka N Sprint přes přirozené obavy mnohých borců, ukázala svůj budoucí potenciál a podle ohlasů se velké většině závodníků líbil. Absolutním vítězem sobotního mužského N Sprintu se v dramatickém a těsném finiši stal junior Roman Matyáš (Třista60) před Václavem Barákem (Ultima Praha) a třetím Tomášem Sedlářem (Kostka Racing). V ženách absolutně zvítězila Andrea Zbožková (Třista60), před druhou Petrou Fořtovou (Sokol Kunvald) a třetí Kateřinou Ševcovou  (Ultima Praha).

V následujícím závodu štafet, které byly tentokrát klasické na 3x3 km pro muže a 3x2 km pro ženy  v kategorii mužů zvítězila štafeta Ultima K.Lap Teamu, před borci z pořádajícího PSP Klub koloběhu Plzeň a třetí místo náleželo štafetě BKG. Štafety žen ovládla ženy BKG před Kosta Racing a třetí místo získala ženská štafeta týmu Coconi. Výsledky všech kategorii N Sprintu a štafet zde:

https://www.sportt.cz/racesResults/resultlist/1071#

Nedělní tradiční dlouhý závod byl také velmi zajímavý a stejně jako loni hodně rychlý, s fanděním diváků, kontaktní jízda ve skupince či pořádném balíku soupeřů, to vše v rámci pořádného závodního kvapíku. Absolutním vítězem nedělního o dlouhého závodu mužů se stal obhájce ligového titulu Tomáš Pelc před týmovým kolegou Václavem Barákem (Ultima Praha) a třetím Tomášem Sedlářem (Kostka racing). V ženách absolutně zvítězila Kateřina Ševcová (Ultima Praha) před druhou Andreou Zbožkovou (Třista60), třetí Petrou Fořtovou (Sokol Kunvald).

Výsledky všech kategorii Dlouhého závodu

https://www.sportt.cz/racesResults/resultlist/1078

 

To byla ve zkratce letošní koloběžková PLZEŇ tradiční koloběžkový destinac a pořadatelský klub PSP – Klub koloběhu Plzeň zase po roce potvrdil, že závody uspořádat umí.  Závod od závodu, kategorie po kategorii závodníci bojovali o co nejlepší umístění, nebo jen dobrý pocit z odvedeného výkonu. Všechny kategorie byly početně obsazené od elitních borců až po hobby jezdce, každý závodník měl svého soupeře. Potěšující informací je účast 42 závodníků v kategoriích mládeže.

Zvítězit mohou jen někteří a česká špička předvedla opět neskutečné výkony.  Ale 100% vyhráli všichni závodnici, doprovod a diváci, zkrátka ti, co zažili pozitivními emocemi nabitý program Zlaté koloběžky 2021.  Pokud se nic mimořádného nestane, tak za rok, pravděpodobně o víkendu 25.-26. června 2022 na 23. ročníku Zlaté koloběžky v rámci Rollo ligy v Plzni na viděnou!

3,4 … Trhni si nohou!!!!