27.9.2016

Zakončení koloběžkové sezony 2016 se blíží

Honza Vlášek Giro d´Italia 2017Pozvánky a propozice
Při pohledu na seznam účastníků a program Zakončení koloběžkové sezony 2016 je zřejmé, že na Šumavě se v termínu 7.-9.10.2016 chystá neobyčejná koloběžková akce

Zakončení koloběžkové sezony 2016 vypukne již za necelé dva týdny. Svým obsahem půjde opravdu o ojedinělou akci, neboť na Šumavu se sjedou snad všechny nejzajímavější postavy koloběžkové současnosti dohromady se spoustou hobíků a fanoušků koloběžek a koloběžkového sportu.

Ke dnešnímu dni je přihlášeno přes 80 osob. Kapacita chalupy je sice cca 120 lidí, ale rozumné uspořádání poměrů na Šumavě je okolo maxima cca 100 osob. Takže nějakých 15 kousků jsme ještě schopni v pohodě ubytovat!

Kompletní update propozic naleznete pod článkem, zde jen připomínáme nejpodstatnější body programu.

Malá část proslulého Šumavského rautuMalá část proslulého Šumavského rautu

Pátek 7.10.2016

V pátek po příjezdu na Cihelny se můžete těšit na výkusek ze sobotního Šumavského rautu, tj. tataráček a topinky.

Od cca 21:00 potom rozezvučí své tóny k poslechu a zejména tanci skupina Lazaret. Na své si přijdou nejen kovbojové a folkaři, ale rovněž milovníci jiných hudebních žánrů a podžánrů. Po skončení poté rozehraje své umění videodisco specialista DJ Bullet (pro neznalé jde samozřejmě o mnohonásobného světového šampiona v koloběhu Michala Kulku).

Shromáždění části výletníků před chalupou - Zakončení 2015Shromáždění části výletníků před chalupou - Zakončení 2015

Sobota 8.10.2016

Po snídani nás čeká cesta na Kvildu mnoha variantami dle zdatnosti jednotlivých účastníků. Jednotlivé skupiny povedou členové mančaftu KICK ITALY 2017, který dorazí v plné sestavě. Krosové zájemce provede šumavskými lesy Láďa Bartůněk, vítěz prémiérového ročníku Českého krosového poháru.

Na Kvildě na nás čeká polévka, čaj a další dobroty a také celodenní zázemí Chrtových v cukrárně Na Kvildě. Odtud po obědě budeme vyrážet na další výlety po Šumavě. Zájemci se budou moci zúčastnit koloběžkové školy s letošním vítězem Rollo ligy Tomášem Pelcem, Michalem Kulkou nebo létajícím Finem Alpo Kuusistem, který předvede své fígle.

Po třech letech se vrací na Cihelny i Alpo KuusistoPo třech letech se vrací na Cihelny i Alpo Kuusisto

Večer potom na chalupě bude následovat nejen bohatý Šumavský raut, ale zejména povídání a vyprávění z nejzajímavějších koloběžkových expedic roku 2016:

  • Guido Pfeiffermann povypráví o přejezdu Kanady na koloběžce a spolu s Davidem Pasekem odtajní detaily společného utrpení při přejezdu Rakouska pod 24hodin
  • Dalibor Beneš odtajní detaily svého šíleného putování napříč Sibiří
  • Alpo Kuusisto představí krosové putování Laponskem a vůbec detaily ke krosovému ježdění na koloběžce
  • Kluci z KICK ITALY 2017 detailně představí Giro d´Italia na koloběžce se všemi záludnostmi a fígly příprav projektu

Po skončení nastoupí opět DJ Bullet s videohity na přání.

KICK ITALY 2017 přijede v kompletní sestavěKICK ITALY 2017 přijede v kompletní sestavě

Neděle 9.10.2016

No a v neděli po snídani čeká již pouze rozlučkový závod sezony, kritérium Stachy – Cihelny o putovní Pohár Pavla Boliny.

Loňské vítězství přijede obhájit jeden z nejlepších českých stýplařů, Michal Šmahel, kterému se ovšem letos postaví nejsilnější možná konkurence v podobě několikanásobných koloběžkových světových šampionů Alpo Kuusista, Tomáše Pelce a Michala Kulky. Na startu bude ovšem třeba také Matyáš Olšar, Honza Pavel, Jarda Odvárka, Láďa Bartůněk, Milan Jelínek, David Seemann, Pavel Štork a jmenovat bych mohl dále. Vypadá to prostě na nejnabitější koloběžkový závod letošní sezony.

Co letos předvede Kuba Bostl? Loni to byl zbrusu nový YEDOO ZimovčákCo letos předvede Kuba Bostl? Loni to byl zbrusu nový YEDOO Zimovčák

No a nakonec ještě vyhlášení výsledků a případné kafíčko nahoře na Zadově a odjezd domů. Pro velké fajnšmekry nabízíme samozřejmě možnost přijet dříve nebo odjet později. Na Šumavě budeme již od středy a domů do Prahy pojede část z nás na koloběžce v pondělí ráno. Kdo si chce střihnout v pondělí krásných 170km s legendou koloběžkového sportu Alpo Kuusistem, má jedinečnou možnost…

Přihlášky co nejrychleji na vlasek@ultimaproduction.cz. Kdo dřív přijde, ten dřív bere, že ano… Veškeré updaty můžete sledovat na FCB události Zakončení koloběžkové sezony 2016 - ovšem kdo mi nepošle maila a přihlásí se jen přes Událost, jako by neexistoval:):)





Ke stažení: