23.4.2019

V sobotu se jede jarní klasika Vídeň - Bratislava

Zdeněk Černý Pozvánky a propozice
Již podruhé, přesto poprvé, se jede koloběžkový závod Vídeň – Bratislava. Vloni se jel tentýž závod, avšak opačným směrem, z Bratislavy do Vídně. Proto letos můžete opět zažít malou premiéru, která se již nebude opakovat.

Závod je cca 69 km dlouhý a vede po toku řeky Dunaje. Čistě teoreticky by se dalo říci, že celý závod se jede z kopce, proto jsou očekávány velmi rychlé časy, jak u těch nejrychlejších, tak i u méně zdatných jezdců.

Pořadatelé připravili širokou plejádu cen. Pro posledního závodníka a závodnici je připravena cena červené lucerny. Novinkou je cena středu závodního pole, též pro obě kategorie. Pro první tři borce v kategorii jsou připraveny skvělé ceny, prozradím jednu za všechny - vítězové se mohou těšit na koloběžkový rám MIBO 28“x28“. A abych nezapomněl, na cca 23 km je připravena rychlostní prémie, která je též skvěle oceněna. Pro všechny ostatní zůstává pocit z pěkně prožité akce.

S ohledem na skutečnost, že se v Čechách ve stejném termínu jede Rollo liga, je startovní pole bez zjevného favorita v kategorii muži, v kategorii žen je ve startovní listině loňská vítězka Klára Bouda. Pestré mezinárodní pole závodníků zajistí borci z domácích koloběžkových klubů Rakouska a Slovenska, dále je přislíbena účast českých a německých borců. Pořadatelé též očekávají koloběžkáře z Polska, Maďarska a Holandska, prostě mezinárodní peloton jak má být.

Pro úplnost ještě několik organizačních informací. Startuje se dne 27.4.2019  v 10:00 hodin z vídeňského parkoviště Donaisel Froridsdorfer Brücke (48°14'57.080"N, 16°23'9.688"E). Prezentace bude probíhat na místě startu od 8:30 do 9:45 hodin. Kompletní informace a propozice k dohledání zde: https://drive.google.com/folderview?id=1jBhrMnoVdN5b5TZBluHpwDo9KzZvappk. Mezi startem a cílem, tedy mezi Vídní a Bratislavou, vede vlakové spojení v hodinových intervalech, tudíž není problém se dostat na start nebo z cíle do výchozí distance. Informace jsou k dispozici zde: https://jizdnirady.idnes.cz/vlakyautobusy/odjezdy/. A protože závod se vyhrává i hlavou a přípravou k závodu, zde naleznete interaktivní mapu závodní trasy: https://mapy.cz/s/3relW

Jelikož se žádná koloběžková akce neobejde bez sponzorů, rád bych Vám představil sponzory této jízdy. Hlavním sponzorem je výrobce koloběžek MIBO, dále outdoorové oblečení fa Faramugo, architekt Pašek a Západočeská Cestovní Agentura. Tak podporujme naše sponzory, bez nich to nejde.

Takže neváhejte a přijeďte na start. Třetí „poprvé“ u této akce již nenastane, budou už jen další stejné závody. Nebo si počkáte na 100. ročník závodu, ten bude také rozhodně zajímavý.

Na vaši účast se těší tým pořadatelů z Donauroller Club.