28.5.2020

THE WALL - Miloš Dvořák

Honza Vlášek THE WALL
Další část soutěže THE WALL 2019/2020 se po zimě rozjela. Na Jelenův pilíř nastoupil excelentní vrchař Miloš Dvořák a ujal se vedení...

Laťka na zdi je posazena vysoko, nicméně do konce soutěže zbývá ještě více než čtvrt roku - viz pravidla.  

Není nutné se zdi bát. Vyrazit můžete, i když se necítíte na světoborný čas. Nezávodí se totiž pouze o titul - každý zúčastněný si vybojuje právo účasti v podzimním závodě na Kapličku, který proběhne s hromadným startem a bude okořeněn kvalitní oslavou na hřebenech Krkonoš. Prostě klasika...

MILOŠ DVOŘÁK - 1:14,27

Výlet do Trutnova jsem spojil s vypečeným závodem The Wall, který má na svědomí hledač extrémů Jelínek (s originální přezdívkou Jelen) a Honza Vlášek, který si na něm rozšiřuje švýcarské konto. Když jsem se díval, o co se jedná, tak mi z toho vyplynula sprinterská záležitost, která je pro mě, pro kterého závod začíná někde na 70 km, moc krátká a rychlá. Zdálo se mi, že čas Jelena 1h a 30m je asi fake, protože mi to nějak nevycházelo.

Po startu v Horním Maršově jsem pozdravil dva gentlemany (viz foto) a upaloval k Peci. Vůbec jsem nevěděl, jak mám jet, abych nevyhořel v tom šíleným stoupání na Studniční horu. Při stoupání z Pece jsem si říkal, že to celé vyjedu bez toho abych šel pěšky, bohužel kousek za Pecí předsevzetí vzalo za své, protože na cestě jsou dva úseky, které se vyjet nedají.

Tímto bych chtěl pokárat organizátory a příští závod plánovat tak, aby se celá trasa dala jet. Nad Výrovkou vyfrézovaná silnice se závěji sněhu a parádní výhledy a pak už kaplička, Luční bouda, Sněžka. Krásný, krátký na mě moc rychlý. Užijte si to????

Průběžná výsledková listina
Jméno Čas 1 Čas 2
Michal Veselský 1:16,34
Milan Jelínek 1:32,37
Jiří Pilný 2:14,00
Miloš Dvořák 1:14,27