28.4.2023

Sny se plní a zázraky se dějí...

Honza Vlášek Různé
PAIN IS TEMPORARY. QUITTING LASTS FOREVER. Za jakoukoliv pomoc Michalovi a jeho rodině budeme vděční...

Vážení přátelé,

Mnohé z vás zastihla možná včera zpráva, kterou my nosíme v hlavě skoro rok a půl, a totiž zpráva o Michalově nemoci.

Nerad bych se rozepisoval o detailech a podobnostech. Nepřísluší mi to. A ostatně se vše dočtete v níže přiloženém odkazu.

Dnes na mě na Facebooku vyskočila tato přesně deset let stará vzpomínka. Auto v garáži. Je to Mercedes Vito, který jsme si s klukama právě před deseti lety půjčili před posledním soustředěním před naší misí Tour de France na koloběžce.

Opravdu, letos v létě to bude už deset let, kdy jsme po třech týdnech šíleného putování dorazili na koloběžkách na Champs Élysées. Byli jsme šťastní, neporazitelní a nesmrtelní.

Následujících deset let přineslo nejlepší roky našich životů. Paříž – Roubaix, Giro d´Italia a další parádní koloběžkové expedice, tituly mistrů Evropy, světa, velekoule a vesmíru. Kopy srandy, svatby, rodinu, děti…

V posledních letech jsme se nevídali tak často, jak bychom měli. Rodina, práce a jiné než koloběžkové koníčky nás rozehnaly po všech koutech světa. Ale pořád je v nás to, co se zrodilo v roce 2013 na francouzských silnicích. A nevím, jak to pojmenovat. Je to cosi jako neskutečné pouto, které vznikne jedině v partě kamarádů ženoucích se za vysněným cílem, který všichni ostatní odsuzují k neúspěchu. Jsou to okamžiky, ve kterých poznáte ostatní do sebemenšího detailu. Je to západ slunce nahoře na posledním kopci Tour v Annecy, kdy vám definitivně dojde, že všechno dobře dopadne.

Tour byla sportovní sen, který se stal skutečností. Že jsme se tehdy všichni dostali do cíle, byl v podstatě takový malý zázrak. A důkaz toho, že sny se plní a zázraky se dějí. A právě proto všichni věříme, že i nyní nakonec vše dobře dopadne.

Ostatně napsali jsme to již jednou. 22.7.2013 v našem posledním blogu z Tour:

„Sen nemusí zůstat jen snem. Slovo nemožné neexistuje. Pokud vydržíte dostatečně dlouho a svému snu obětujete maximum, sen se stane skutečností. Stačí jen chtít.“

PAIN IS TEMPORARY. QUITTING LASTS FOREVER.

 Za jakoukoliv pomoc Michalovi a jeho rodině budeme vděční: https://www.znesnaze21.cz/sbirka/prodluzme-spolecny-cas-michalovi-a-jeho-rodine?fbclid=IwAR2tTPeguTQwZEPuNNV6CfIQySpgPh6-Bn8W35iVAhEqHZnjpNH880x7ED8