27.6.2023

Poslední rozloučení s Michalem Kulkou

Honza Vlášek Různé
Pokud bude mít chvilku, zastavte se na poslední rozloučení s Kulkysem, které se koná zítra 28.6.2023 v Kostele Panny Marie Vítězné na Malé Straně (Karmelitská ulice).

Vážení přátelé,

Jak jistě víte, před nedávnem nás bohužel definitivně opustil náš kamarád Michal Kulka.

Pokud bude mít chvilku, zastavte se na poslední rozloučení s Kulkysem, které se koná tedy zítra 28.6.2023 v Kostele Panny Marie Vítězné na Malé Straně (Karmelitská ulice).

Jde toliko o neformální rozloučení, kostel je normálně přístupný veřejnosti. Vyhrazené místo pro vzpomínku a rozloučení s Michalem je za oltářem, kde budou k dispozici papíry, do kterých budete moci cokoliv napsat, vylepit, nalepit, nebo se jakkoliv umělecky či jinak vyjádřit. Jednotlivé listy se nechají následně svázat.

Nejde tedy o mši, nebo jinou oficiální formu rozloučení. Farář chodí po kostele normálně v kraťasech a košili, není tedy nutné žádné formální oblečení. Rovněž, prosím, nenoste květiny apod., stačí třeba zapálit svíčku.

Místo bude přístupné mezi 16:00 a 18:00, zastavit se můžete kdykoliv v tomto rozmezí. Okolo půl šesté by měl dorazit harmonikář zahrát pár písniček.

Kdo bude mít chuť, v 18:15 se pak můžete zúčastnit rozlučkového běhu pod vedením Kuby a Pelcíka – délka cca 6,5 km. Poběží se po místech, kde Michal nejraději trénoval.

Další neoficiální část rozloučení bude probíhat v podobě pěšího putování městem se zakončením s největší pravděpodobností ve Vagonu, kde jsme si s Michalem také prožili své.

Komu nevyjde se zastavit, věnujte Michalovi soukromou vzpomínku.

Shodou okolností právě zítra to bude přesně 10 let, kdy jsme na Korsice vyrazili do první etapy Tour de France z Porto Vecchia do Bastie. A protože Michal společně s Dupíkem a Davidem jistě bedlivě sleduje dění tady dole na zemi, můžeme mu ten den připomenout. Určitě se na to s klukama rád podívá…