8.6.2021

ROLO LIGA 2021 KONEČNĚ ZAČÍNÁ a o víkendu též na Seriál dlouhého koloběhu

Honza Vlášek Pozvánky a propozice
47. ročník Rollo ligy vypukne za necelé dva týdne, Zlatá koloběžka spustila registrace. A o víkendu též na etapáček rybníkářův pohár...

Pozvánka na legendární ZLATOU KOLOBĚŽKU Plzně 2021- otevření přihlášek!

Stejně jako loni startujeme Rollo ligu opožděně po covidové pandemii, která někomu vzala život, někdo ji velmi těžce prodělal, někdo ji vyležel a někoho prostě minula. Někdo ztratil práci, jiný zase díky pandemii vydělal. Taková je současná drsná realita. Přejeme všem pevné zdraví a dlouhá léta na cestě životem s koloběžkou a uvidíme se na startu 47. ročníku republikové Rollo ligy, v sobotu 19. června 2021 od 14:00 hod.!

Bez závodní klasiky v Plzni by koloběžková sezóna nebyla tou správnou! Přijeďte proto do Plzně napsat další díl koloběžkové historie na už 22. ročník ZLATÉ KOLOBĚŽKY o víkendu 19.-20.6. 2021. Prověřte aktuální fyzičku, potkejte po dlouhé době lidi stejné lásky ke koloběžce. Závodníci si budou oba dva dny užívat průjezdy včetně startu a cíle přímo před fandícím zázemím a na kopci tribunu obsazenou mládeží.

V sobotu bude na programu novinka N Sprint a po dlouhých 19. letech klasické štafety, v neděli pak dlouhý závod.

Z důvodu v době spuštění registrace pro sport platných Mimořádných opatření Min.zdravotnictví ČR související s pandemií Covid je možná přihláška POUZE ONLINE do čtvrtka 17. června 2021 20:00 hod, na https://www.sportt.cz/register/1071 . Ze stejného důvodu se musí registrovat i doprovod závodníků, jako jsou trenéři, servismani a diváci. A úplně každý bude muset při prezentaci odevzdat Čestné prohlášení o zdravotním stavu ve vztahu ke covidu- 19, jenž je součástí propozic nebo doložit bezinfekčnost některým z testů včetně samo testů. Tedy jestli ještě tyto podmínky budou v době konání Zlaté koloběžky 2021 platit……………Doufejme, že předložení “antikovid dokumentů“ bude jediná nepříjemnost, která nás za celý koloběžkový víkend potká. Celé znění propozic ke stažení zde

Petr Pešta (předseda pořádajícího PSP KK Plzeň a Garant Rollo ligy) dodává k nadcházejícím závodům: „Druhý rok pandemie COVID-19 a ještě delší nejistota poznamenala naše přípravy  víc než loni, ale kdo jiný by měl držet naději a termín závodů bez přesunu či rušení, než Plzeň a závody, co se jely jako Rollo liga poprvé v roce 1999!  Bohužel ještě 14 dní před akcí jsou nařízení přísnější než v roce 2020 a jak to bude s předkládáním testů a podobně se musíte ptát jinde, tohle nerozhodujeme….

 Případné stanování přímo v areálu si domluvte napřímo s námi, je tam drobné specifikum, což by ale neměla být překážka. Také jsem zaznamenal obavu z nového N Sprintu, ale věřte, že to bude snadnější než roce 2002, kdy se poprvé v Plzni jel pro tehdejší mezinárodní i české koloběžkové prostředí úplně neznámý Sprint, který je dnes automatickou a neodmyslitelnou součásti Rollo ligy, MČR, EC, ME, MS. Tehdy někteří závodníci vůbec neuměli závodit na tak krátké vzdálenosti, a to už známe. Myslím si, že N Sprint má potenciál zaujmout a prosadit se jako zajímavá forma sprinterského závodění. Určitě neváhejte a přijeďte do Plzně na Zlatou koloběžku, vyhrajme nad blbou náladou, zasloužíte se o nastartovaní našeho krásného koloběžkového sportu a zažijeme jedinečnou atmosféru, které vévodí tento krásný citát: „Rámy závodních koloběžek postavené na míru včetně karbonových speciálů, pohodlné univerzálky i “na koleně“ vyrobené konstrukce. Natvrdo nafoukané pláště, svižná jízda, … výkonnostní sportovci, hobíci, malé děti, žáci, krásné studentky i zralé ženy, mladí muži a ostřílení matadoři. Chuť cestovat na závody stovky i tisíce kilometrů, radost z pohybu, vůle podat maximální výkon bez vidiny materiálního a finančního zisku. …. Koloběh je sport ve své pravé podobě.

Rybníkářův pohár

Druhý závod Seriálu dlouhého koloběhu se koná 12. a 13. června. Dvě etapy po cca 100 km mají start v Postřelné u Jablonného v Podještědí. Zde bude i veškerý komfort pro strávení skvělého víkendu včetně místa pro stany. K dispozici jsou sprchy, záchody, jídlo, pití. Královsky o nás bude postaráno. 

Více informací zde

 





Ke stažení: