12.12.2016

Pozvánka na Vánoční víkend a zpráva z Hondurasu od Kam až dojedeme?

Honza Vlášek Dobroběžník Marek JelínekPozvánky a propozice
Pozvánka na víkendové koloběžkové vánoční večírky a poježdění a také stručná zpráva z Hondurasu od expedice Kam až dojedeme...

Kam až dojedeme? – krátký report

Tak komunikace Markem Jelínkem a expedicí Kam až dojedeme? Se ztížila, neboť kluci a holky se nacházejí právě v Hondurasu a nemají signálu nazbyt.

Nicméně i tak se nám pár slov podařilo na tu dálku v neděli protlačit. Marek Jelínek:

Jsme teď na benzínce v Hondurasu, jedeme směr Santa Riase de Copan. V momentě, kdy jsme opustili vyprahlou Belize, se před námi objevily hory pokryté bujnou vegetací. Zažili jsme tedy první kopce a také první liják (docela síla, skončili jsme totálně promočení). A ještě před tím v Guatemale přišel první pád na mokré silnici. Jeli jsme do kopečka a Katka nějak prostě sjela z cesty. Tam to zrovna bylo docela nebezpečné, protože na silnici nebyl odstavný pruh a kamiony vozící banány Chiquita nás míjeli asi o třicet čísel. Prostor pro cyklisty, kola nebo koloběžky tam moc neřeší.

Pořád spíme, kde se dá. Včera jsme spali třeba v restauraci. Takže si představ, jak se probudíš a kolem výlohy chodí lidé a koukají na tebe a tvoje koloběžky. A dnes budeme spát na náměstí pod betlémem. Naskládaní na jednom pódiu.

Ubytko v restauraci / zdroj: Marek JelínekUbytko v restauraci / zdroj: Marek Jelínek Tak takhle spíme / zdroj: Marek JelínekTak takhle spíme / zdroj: Marek Jelínek

Lidé se ptají, co jíme. Většinou prostě to, co seženeme po cestě. Třeba takhle vypadá moje skoro každodenní snídaně, oběd a večeře. Snídaně, oběd večeře... / zdroj: Marek JelínekSnídaně, oběd večeře... / zdroj: Marek Jelínek

 Ale třeba tady v Hondurasu je klasickým jídlem baleadas. Placka s kuřecím masem a sýrem. Takže jídlo kupujeme buď u stánků podél cesty, nebo v supermarketech, pokud je potkáme. Někdy nám dá najíst dokonce ten, u kterého přespíme.

Marek a jeho potrava / zdroj: Marek JelínekMarek a jeho potrava / zdroj: Marek Jelínek

Zatím jsme se nesetkali s žádným větším problémem. Všude se cítíme bezpečně. Je to hodně těmi koloběžkami. Lidé na nás koukají jako na raritu, shlukují se kolem nás, smějí se, prostě pohoda.

Sváča / zdroj: Marek JelínekSváča / zdroj: Marek Jelínek

Jinak pořád postupujeme směrem na jih k hranicím se Salvadorem. Naštěstí vedro už není takové jako v Belize a Mexiku. Asi něco jako naše léto, takže to docela jde.

Vánoční večírek a vyjížďka KICK ITALY 2017

A protože se blíží Vánoce máme tu ještě pozvání na pátek a sobotu, kdy kluci z KICK ITALY 2017 chystají Vánoční večírek a vyjížďku.

Nejprve v pátek 16.12.2016 v 19.30 proběhne v Praze v restauraci U Pivrnce Vánoční večírek a setkání s fanoušky projektu.

A poté hned v sobotu v 10:00 bude následovat Vánoční vyjížďka (nejen) pražských koloběžkářů pod vedením Honzy Odvárky:

„Jako každý rok si Vás všechny dovoluji pozvat na předvánoční projížďku kolem Šárky, která se bude konat 17.12.2016. Letos jsem připravil novou trasu se startem z Prahy 6-Jenerálka, kde je možnost nechat auta a vzdálenost od metra (stanice Bořislavka) je cca 1500m. Start (10:00h) i cíl je u restaurace Jenerálka, kde bude zajištěna odpolední rezervace na jídlo a pití. Trasa je variabilně naplánována na cca 15-30km v závislosti na počasí a rychlosti všech zúčastněných. Občerstvovací punkty budou v pohotovosti. Avizovaná účast Mistrů Světa a některých členů GIRO týmu budiž pozvánkou pro VŠECHNY !!!!!!!!