21.4.2020

Pět, čtyři, tři, dva, jedna, start – koloběžky Numbers

Honza Vlášek Modely
PR článek
Yedoo představuje novou řadu koloběžek Numbers...

Pro všechny začínající jezdce jsme navrhli cenově dostupné koloběžky Numbers. Jízdními vlastnostmi se téměř vyrovnají podobným modelům z vyšších řad. Jsou výbornými stroji pro předškoláky, školáky, teenagery, i rodiče a klidně i pro babičku s dědou.

Za dlouhou dobu, co vyrábíme koloběžky, víme hodně o tom, které z vlastností i vybavení koloběžek ocení zkušení jezdci, kteří to s koloběhem myslí vážně. Ale také víme, co potřebují začínající jezdci a bez kterých vychytávek se obejdou.

Tak například se obejdete bez ráfků s dvojitou stěnou a CNC frézovanými brzdnými plochami. Ty totiž využijete hlavně při dynamické jízdě, která je plná prudkých nárazů a brzdění. A to vám na začátku moc nedoporučujeme.

Váha koloběžky je pro koloběžkáře důležitá. Ovšem platí to většinou až od 30 kilometru. To už průměrně zdatnému jezdci začínají docházet síly. Pro někoho, kdo se chce jen tak potulovat a nehoní rekordy, váha až tak významnou roli nehraje. A proto koloběžky Numbers nemají třeba odlehčenou hliníkovou vidlici nebo tenčená hliníková řídítka. To sice snižuje celkovou hmotnost koloběžky, ale také přispívá k její vyšší ceně.

Ale pozor, koloběžky Numbers mají všechno, co má pořádná koloběžka v dobré výbavě mít: kvalitní rám, vyladěnou geometrii, nízko položené stupátko s protiskluzovou úpravou, bezpečně vedené bowdeny, kola osazená užšími náboji a praktické rychloupínací páčky pro pohodlnější přepravu (platí jen u dospěláckých modelů).

Numbers stojí na rámech pěti oblíbených koloběžek. Osadili jsme je tak, aby byly cenově dostupné, ale zachovaly si dobré jízdní vlastnosti, spolehlivost a bezpečnost koloběžek Yedoo.

Pokud by vám koloběh přirostl k srdci a chtěli jste víc, pak si můžete pořídit pokročilejší model. To už budete vědět, jestli v sobě máte srdce závodníka nebo polykače kilometrů a tím pádem zjistíte, jaký model vybrat.

Svou Numbers koloběžku bez problémů prodáte (zájemce určitě najdete), nebo si ji necháte na památku a krátké projížďky, jako to udělala většina dnes už protřelých jezdců.

Koloběžka Yedoo Five

Největší model této řady se může pochlubit rámem koloběžky S2620 z řady Yedoo Steel. Rám se liší pouze výztuhou, která má u Yedoo Five podobu pěti čárek.

Ocelový rám má vyladěnou geometrii, která přispívá k celkové ovladatelnosti a pocitu stability na koloběžce. Rám je tuhý tak akorát, aby dobře pohlcoval vibrace. Yedoo Five vás bez problémů sveze do práce a o víkendu se ráda protáhne mimo město.

Koloběžka Yedoo Five má, na rozdíl od Yedoo S2620, ocelovou vidlici namísto hliníkové a netenčená hliníková řídítka. To jí přidalo na váze, ale neubralo nic na dobré ovladatelnosti.

Také na kvalitní a léty prověřené brzdy Sparkle a pneumatiky Kenda se můžete spolehnout. Koloběžka má na obou kolech užší náboje, které minimalizují nebezpečí poranění kotníku. Náboje Novatec s průmyslovými ložisky zase zajistí hladký chod a dlouhou životnost kol. K pohodlné jízdě přispějí i ergonomická madla, která ale nemají fixaci, jako je tomu u koloběžky Yedoo S2620.   

Srovnání koloběžky Yedoo Five s Yedoo S2620

Hmotnost: 10,4 kg (hmotnost bez stojánku) / 9,2 kg 

Vidlice:  YEDOO Hi-ten ocel / YEDOO alloy

Řídítka: Alloy PG netenčená / YEDOO ALLOY 3D oversize dvojnásobně tenčená

Brzdy: V SPARKLE alloy / V TEKTRO alloy

Pneumatiky: KENDA 26x1,75 / 20x1,75 - KENDA (60TPI, kevlar guard)

Ráfky: HJC alloy jednostěnné bez CNC frézovaných brzdných ploch/ HJC alloy s dvojitou stěnou + CNC frézované brzdné plochy

Madla: Ergonomická bez fixace/ Ergonomická s aretací proti přetáčení

Cena: 6 590 Kč/8 990 Kč 

Koloběžka Yedoo Four

Z koloběžky Yedoo Four může být báječný a dlouholetý parťák. Je postavená na léty prověřené konstrukci a rámu oblíbené koloběžky Mula. Má dostatečně kvalitní komponenty, takže je téměř nezničitelná.

Oproti Mule má „Fourka“ řídítka a představec z oceli namísto z hliníkové slitiny, jednostěnné ráfky místo dvoustěnných, brzdy značky Sparkle místo Tektro a ergonomická madla bez aretace.

Koloběžka Yedoo Four je spolehlivý tahoun, co uveze až 150 kg a nevyleká ji, ani když sjedete mimo upravené cesty.

Srovnání Yedo Four a Yedoo Mula

Hmotnost:  10,2 kg (hmotnost bez stojánku) / 9,8 kg

Řídítka: YEDOO Cross Hi-ten ocel /  YEDOO Cross alloy

Brzdy: V SPARKLE alloy / V TEKTRO alloy

Pneumatiky: INNOVA 20x1,75 / 16x1,75 - KENDA 20x1,75 / 16x1,75

Ráfky: HJC alloy jednostěnné bez CNC frézovaných brzdných ploch/ HJC alloy s dvojitou stěnou + CNC frézované brzdné plochy

Madla: Ergonomická bez fixace/ Ergonomická s aretací proti přetáčení

Cena:  5 290 Kč / 5 990 Kč 

Koloběžka Yedoo Three

Osvědčený rám populární koloběžky Yedoo City dělá z Trojky hbitou a kompaktní městskou koloběžku.

Trojka padne všem, kteří dorostli do výšky alespoň 140 cm. Ocení ji starší děti i dospělí, co si chtějí zkrátit cestu do školy, práce, kavárny, na nákupy či za kamarády.

Koloběžka Yedoo Three má pevný ocelový rám, protiskluzové stupátko, dvoupolohovou zadní vidlici, integrovaný stojánek, kvalitní pneumatiky, ergonomická madla a kompaktní rozměry. Potěší i výběr z mnoha barevných variant a nosnost až 120 kg!

Srovnání koloběžky Yedoo Three a Yedoo City

Hmotnost: 8,8 kg / 9,0 kg (hmotnost bez stojánku)

Řídítka: YEDOO BMX alloy / YEDOO BMX Hi-ten ocel

Brzdy: V TEKTRO alloy / V SPARKLE alloy

Pneumatiky: KENDA 16x2,25 / 12x2,25 // INNOVA 16x2,10 / 12x2,25

Ráfky: HJC alloy s dvojitou stěnou + CNC frézované brzdné plochy / HJC alloy jednostěnné bez CNC frézovaných brzdných ploch

Madla: Ergonomická s aretací proti přetáčení / Ergonomická bez fixace

Cena: 4 990 Kč / 4 190 Kč 

Koloběžka Yedoo Two

S koloběžkou Yedoo Two není malých závodníků. 16palcové přední kolo totiž slibuje vyšší rychlost a hladší jízdu terénem.

Koloběžka Yedoo Two je postavená na rámu oblíbené dětské koloběžky Yedoo Wzoom. Na rozdíl od “Wzoomu“ ale nemá řídítka oddělená od představce (řídítka a představec tvoří jeden díl), což neumožňuje nastavit prostor pro jezdce uzpůsobením sklonu řídítek.  Díky tomu ovšem nebudou krást koloběžku dětem tatínci, kteří by si ji také rádi vyzkoušeli.

Dvojka je lehká, váží 7,5 kg a sveze každé dítě, co už dorostlo do 120 cm (6-12 let). Malé závodníky a závodnice potěší kola 16“/12“, ale také nízká světlá výška stupátka (5 cm), ergonomicky tvarovaná madla, praktický plně integrovaný stojánek či kvalitní brzdy Sparkle.

Srovnání koloběžky Yedoo Two a Yedoo Wzomm

Hmotnost: 7,3 kg (hmotnost bez stojánku) / 7,3 kg

Řídítka: YEDOO Hi-ten ocel spojená s představcem do jednoho dílu / YEDOO Hi-ten ocel

Brzdy: V SPARKLE alloy / V TEKTRO alloy

Pneumatiky: INNOVA 16x2,10 /12x2,25/  - KENDA 16x2,25 /12x2,25/

Reflexní prvky: Na přebalu řídítek / Na přebalu řídítek a pneumatikách

Cena: 3 990 Kč / 3 390 Kč 

Koloběžka Yedoo One

Jedničkou to všechno začíná. Yedoo One je nejmenší a nejlehčí dětská koloběžka z řady Numbers. Je pro děti od 110 cm a 5 let. Chlubit se může ověřeným rámem a skvělou geometrií hbité koloběžky Yedoo Tidit.

Podobně jako Two má však řídítka a představec spojená do jednoho dílu, a tudíž nemá rozšířenou možnost upravení prostoru pro jezdce. Výšku řídítek ale lehce nastavíte, a to od 75 do 84 cm.

Samozřejmostí je integrovaný stojánek, kvalitní brzdy a množina bezpečnostních prvků, které chrání jezdce a v tomhle případě i stroj – díky typické houževnaté konstrukci vydrží i bezstarostnější zacházení a kola 12“/12“ v pohodě zvládnou i cesty, které se v zimě neudržují. Tři, dva, jedna, start!

Srovnání koloběžky Yedoo One a Yedoo Tidit

Hmotnost: 6,5 kg (hmotnost bez stojánku) /  6,9 kg

Řídítka: YEDOO Hi-ten ocel spojená s představcem do jednoho dílu / YEDOO Hi-ten ocel

Brzdy: V SPARKLE alloy / V TEKTRO alloy

Pneumatiky: INNOVA 12x2,25 /12x2,25/  -  KENDA 12x2,25 /12x2,25/

Reflexní prvky: Na přebalu řídítek / Na přebalu řídítek a pneumatikách

Cena: 2 990 Kč / 3 590 Kč