7.5.2021

Otvírák koloběžkové sezony proběhne 22.5.2021v Konstantinových Lázních

Petr Pešta Pozvánky a propozice
--- a Rollo liga bude mít zřejmě jen 4 kola...

 

Individuální měřený závod časovka - ZLATÁ KOLOBĚŽKA-  22.5. 2021 Konstantinovy Lázně

Otvírák koloběžkové sezóny – Český koloběžkový pohár

Otvírák letošní koloběžkové sezóny jako součást Českého koloběžkového poháru v sobotu 22. května 2021. Akce pro všechny nadšené koloběžkové závodníky, které už nebaví polykat kilometry bez porovnání aktuální výkonnosti i pro všechny nadšené jezdce na stupátku mezi dvěma koly, co konečně a rádi vyjedou za zážitkem.

Propozice a přihláška na https://sokotime.cz/zavod-210522

Plzeňský kraj a Konstantinovy lázně jsou místem, kde na začátku října v covidem poznamenané sezóně 2020 skončila svůj 46. ročník největší a nejstarší republiková soutěž koloběžek na světě - Rollo liga. A také místem kde v letošním roce, který je stále poznamenaný covidem, koloběžková sezóna začne.

Nebudou to závody Rollo ligy 2021, jejíž příprava i podmínky konání musí být známé s předstihem. Současná epidemiologická situace konání Rollo ligy neumožňuje, nelze se ubytovat, nelze se stravovat…

V současné chvíli situace vypadá tak, že stejně jako loni skončí Rollo liga 2021 v Konstantinkách o víkendu 25. - 26. 9. 2021. Původně plánovaný závod ve Vimperku se konat nebude. A Rollo liga 2021 bude mít nejspíš pouze čtyři kola.  Tedy pokud se ještě velmi rychle nenajde nadšený pořadatel. První kolo Rollo ligy 2021 (doufejme) proběhne opět v Plzni o víkendu 19. - 20. června.

Letošní koloběžková sezóna tedy začne v sobotu 22. května a  v souladu s aktuálními opatřeními Vlády ČR Individuální časovkou, a to  díky nadšení pořadatelů PSP- Klubu koloběhu Plzeň a závodů legendární ZLATÉ KOLOBĚŽKY.

 Hlavní pořadatel Časovky, Petr Pešta dodává: „Doba je už přes rok divná a přišlo nám moc líto nevyužít, zamluvený termín a okruh v Konstantinkách na Rollo ligu. Přece nenecháme koloběžkáře strádat! Doposud byly všechny koloběžkové závody přeložené nebo zrušené a i když samozřejmě musíme být rozumní a dodržovat 4R (ruce, rouška / respirátor, rozestup, rozum), tak je možné závodit, koloběžková Pravidla to v podstatě umožňují. Propozice jsou vydané a reflektují aktuální situaci a omezení. Pokud dojde do doby konání časovky k nějakému rozvolnění, tak samozřejmě se účastníci budou chovat podle v sobotu 22.5. 2021 platných opatření Ministerstva zdravotnictví související s Covid 19.  I když se nejedná se o Rollo ligu, tak jsme stejně nechtěli snížit úroveň zpracování výsledků, a i když neseme riziko finanční ztráty, tak akce bude změřená čipy, startovka, výsledky i diplomy budou ke stažení na internetu. Věříme, že i v této nelehké době nejsme jediní, kdo  rádi poměří síly a v Konstantinkách a hlavně po zimě uvidí větší množství kolegů koloběžkářů. Start začne ve 14:00, tak je dostatek času dojet do jediných termálních lázní Plzeňského kraje i z delší dojezdové vzdálenosti“

 3,4… Trhni si nohou!!