22.5.2018

Od pátka do neděle na KICKFEST do Račic. A co je vlastně KICKFEST?

Honza Vlášek Pozvánky a propozice
O víkendu vypukne v Račicích KICKFEST, akce pro koloběžkáře závodníky i hobby jezdce...

V Račicích se na víkend chystá velká koloběžková akce. Druhé kolo Rollo ligy spojené s prvním závodem Evropského poháru se bude konat v rámci velkéh koloběžkového festivalu s názvem KICKFEST. Detaily v rozhovoru s Jiřím Cmuchou...

Kickfest – zní to dobře, o co přesně půjde?

Jde o nový rozměr koloběžkových závodů, rozšíření programu o aktivity standardních sportovních akcí současnosti.

Hlavními body programu jsou stále Euro Cup a 2. kolo Rollo ligy, které jsme obohatili o závody a projížďky koloběžkářů-hobíků/začátečníků všech věkových kategorií. Během celého víkendu bude možné vyzkoušet i mnoho dalších aktivit v rámci doprovodného programu – veslování na trenažéru, skákací hrad, spikeball.

Tedy akce pro úplné koloběžkové nováčky i protřelé závodníky?

 Akce se mohou účastnit jak profesionálové, tak i nezkušení koloběžkáři. Program je připraven pro všechny věkové kategorie od těch nejmenších, kteří si mohou zazávodit třeba i na odrážedlech, až po ultraveterány. Na program pro začátečníky/hobíky se plánujeme letos více zaměřit – závody, rekreační projížďky, testování koloběžek, tréninkový okruh.

Kolik je zatím přihlášeno závodníků? Nějací z ciziny?

Zhruba 14 dní před startem závodů jsme překročili stovku přihlášených závodníků. Akce je mezinárodní, proto se diváci i čeští závodníci mohou těšit na koloběžkáře z více než 6 zemí – přijedou Italové, Rakušané, Němci, Holanďané nebo třeba zástupci Litvy a Estonska.

Co přesně je tedy na programu? A můžu si tam půjčit koloběžku, pokud ji nemám?

Kompletní časový harmonogram: http://kickfest.cz/kickfest-2018/program/,
Článek o programu pro hobíky/začátečníky: http://kickfest.cz/kickfest-2018/aktuality/show/11

Kdo nevlastní koloběžku pro samotný závod nezoufá! Dostupné koloběžky si bude možné půjčit bezplatně na místě. Kvůli omezené kapacitě koloběžek však doporučujeme si je rezervovat s předstihem na info@kolobezkybrandys.cz.

Lze se ještě přihlásit a případně dokdy?

Přihlásit se je stále možné zde: http://kickfest.cz/kickfest-2018/registrace/. Online registrace závodníků probíhá až do 23 května. Poté bude možnost se přihlásit na místě.

Kolik to celé závodníka bude stát?

Registrace závodníka do vybraného závodu 350 Kč, kadeti 100 Kč, žákovské kategorie 50 Kč. 

A závěrem -  nějaké slovo pro dosud nerozhodnuté?

Jedinečná možnost si užít olympijský sportovní areál s jednoduchým sportem jako jsou koloběžky.
Pojďte do toho! Trhneme si společně nohou:)

Celá akce je pro rok 2018 součástí projektu Českého olympijského výboru Česko sportuje, Sport v okolí, zároveň podpoří i děti zapojené do projektu České olympijské nadace.