18.11.2016

Nápad na osvětlení koloběžky Kostka

Radek Čermák BezpečnostVychytávky a speciality
S přicházející zimou se množí nápady, jak svoji koloběžku osvětlit. Další nám poslal Radek Čermák a je určen pro koloběžky Kostka...

Základem je set blikaček MAX1 Eagle (dováží cyklomax) nebo jakákoli jiná podobná, která nepřesahuje průměrem průměr trubky zadní stavby (spíše designová věc). 

Dále vysoustružená zátka, která nahradí stávající zátku. 

Zadní blikačku komplet rozebereme (přední jsem připevnil pod představec) a do její zadní části, v ose, vyvrtáme 6mm otvor. Upravíme imbusový šroub 6x15mm tak, aby prošel a hlavička byla uvnitř schovaná (je potřeba ji zbrousit na výšku i průměr). Šroub jsem zajistil matičkou, to pro případné dotažení v zátce, ale není potřeba, stačí dotažení rukou, spíše kvůli krádeži. 

Zátka je z hliníku o pruměru 26mm, stočen na průměr 22mm v délce 6mm (vnitřní trubky kolobky). Doporučuji udělat stejný a orádlovat, případně jako já "natáhnout" pár důlčíky. Celkové tloušťka zátky stačí 10mm. 

Naťuknout, našroubovat, a trhněte si nohou i ve tmě.

Původní stavPůvodní stav ZátkaZátka Nová zátka usazenaNová zátka usazena BlikačkyBlikačky Blikačku je potřeba navrtat a osadit šroubemBlikačku je potřeba navrtat a osadit šroubem Upravená blikačkaUpravená blikačka A finální stavA finální stav

A ještě video, jak vše vypadá v reálu: