12.11.2018

Na koloběžkové ME 2019 do Čech a na MS 2020 do Estonska

Honza Vlášek Pozvánky a propozice
O místě konání dvou nejvýznamnějších koloběžkových akcí nadcházejících let bylo rozhodnuto...

Podzim je čas plánování koloběžkových kalendářů. A první na řadě jsou samozřejmě velké mezinárodní akce. O nich je nyní na další dva roky rozhodnuto.

Mistrovství Evropy v koloběhu 2019

Evropský mistrák se vrací do naší vlasti a pořadatelství připadlo zkušenému týmu kolem Ládi Bartůňka. Evropa se tak pojede v Račicích předběžně v polovině léta 2019 a půjde tedy o odvetu za rovinatý světový mistrák v Holandsku, kde naši borci letos dostali poněkud klepec.

Tratě by měly být klasické, tedy sprinty, kriterko, dlouhý závod a štafety. Jestli se klukům podaří najít v okolí Račic  nějaký ten kopec se nechme překvapit.

Mistrovství světa 2020

Za světovými medailemi se budeme muset v roce 2020 vypravit poněkud dále, ale není to zase až tak hrozné. Světový majstršaft bude v létě 2020 hostit Estonsko.

Estonští koloběžkáři jsou v posledních letech hodně aktivní a premiéra mistrovství světa v jejich domovině je logickým vyústěním celé situace ve světě. Češi přeci jen nemohou pořádat vše, Holanďané hostili MS letos a další státy nevypadají, že by se jim do větší akce chtělo.

Jaké budou profily tratí je zatím otázkou, nicméně není vyloučeno, že MS zavítá do dějiště běžkařských svěťáků v Otepää, a to by znamenalo samozřejmě kopce…

Takový je tedy mezinárodní výhled. Kalendář Eurocupu 2019 můžeme očekávat v průběhu ledna a následovat by pak měla rovněž Rollo liga a další soutěže.