16.4.2020

Mistrovství světa v koloběhu bylo zrušeno a další koloběžkové zprávy

Honza Vlášek Různé
Aktualizace kalendářů, přesunutí MS a další díl Hovorů ze stupátka...

Koloběžková sezona stále nezačala, ale máme tu alespoň poslední novinky a aktualizace.

Mistrovství světa 2020 – Estonsko

Jak se dalo čekat MS 2020 bylo s definitivní platností zrušeno a přesunuto do roku 2021.

Oficiální vyjádření pořadatelů:

Dear kickbikers,

We are sorry to inform you that the Footbike World Championships 2020 have been cancelled due to the COVID-19 outbreak.

Over the past few weeks, we have explored the options to postpone the competition to later this year. However, the uncertainty created by the spread of COVID-19 throughout the world and the restrictions put in place by the governments, we have taken the difficult decision not to have the world championships this year.

Our condolences to all who's lives have been impacted by the virus and we are very sad seeing that all happening around us.

We hope you all will keep training and we look forward to a successful Footbike World Championships 2021!

Best regards,
Aigar on behalf of the organizing committee.

Rollo liga 2020

Kromě přesunu 1. kola Konstantinovy Lázně na první říjnový víkend se přesouvá rovněž 2. kolo Lipník nad Bečvou, a to na první víkend srpnový.

Původně 3. kolo Rollo ligy Plzeň prozatím drží původní termín na konci června.

Vyjádření pořadatele PSP KK Plzeň:

“Jestli se uvolní akce do 100 osob a další nutné podmínky, tak Zlatou koloběžku uspořádáme v původním termínu. Sezóna už takhle bude hodně jiná. Máme připravený krizový plán, který by znamenal, že program bude v závislosti na počtu přihlášených možná delší, na etapy a přístup závodníků (+ omezený doprovod) do uzavřeného areálu SKP Rapid Sport pouze ve stanovený čas přes kontrolu s odevzdaným ‚prohlášením o bezinfekčnosti‘. Samozřejmě to bude organizátorsky extrémně náročné, ale jinak to letos asi stejně nepůjde.“ říká k situaci za organizátory Petr Pešta.

Hovory ze stupátka S1E2

Prozatím tedy alespoň koloběžková zábava na dlouhé večery. Dnes pokračují Hovory ze stupátka. Do horkého křesla v Koloběžkovém muzeu Hlavního města Prahy usedne Martin Brož (Marčáno Marčáno), držitel koloběžkového rekordu na 1000 Miles Adventure. Povídání bude nejen o závodě a přípravě na letošní jubilejní dvoutisícové "majle", ale třeba také o šestinásobném výjezdu na Mont Ventoux, toulání po Brdech, spaní pod hvězdami a životě tak vůbec...

Startujeme jako obvykle ve čtvrtek ve 20:00 živě na FCB Kickbike – koloběžky s příběhem. 

Záznam prvního dílu s Michalem Kulkou je nyní rovněž k dispozici tamtéž.