9.7.2021

Mistrovství republiky v koloběhu dospělých i mládeže už 6.-8.8. 2021 v Lipníku nad Bečvou!

Petr Pešta Pozvánky a propozice
Vrchol letošní sezony, třídenní MČR v Lipníku proběhne již za necelý měsíc, a to včetně MČR mládeže...

Vedení Rollo ligy po zralém zvážení současné situace s koronavirovou mutací delta rozhodlo o přesunutí MČR mládeže (kategorií žáků a kadetů) už do Lipníka nad Bečvou na termín 6.-8. srpna 2021.

Měl to být rok, respektive léto, podzim a zima, kdy se situace po pandemii konečně vrátí do normálu, ale jak to vypadá, místo toho svět stále více straší koronavirová mutace delta. Slováci najednou a bez varování zavřeli část hraničních přechodů, Světová zdravotnická organizace (WHO) varuje před rozsáhlým a předčasným rušením proticovidových opatření a některé státy už pravidla znovu zpřísňují, včetně našeho Česka. Vedení ČSK pozoruje s obavami a nejistou současnu situaci a vyvstaly zatím nezodpovězené otázky, jak bude koloběžková sezóna pokračovat v září po úvodním masivním testování dětí ve školách, které nevíme jak dopadne a co pak bude následovat a jak naše vláda rozhodne…..

Proto vedení Rollo ligy z preventivních důvodů rozhodlo o přesunutí MČR mládeže (kategorií žáků a kadetů) ze 11-12. září 2021 v Letohradu na začátek srpna do Lipníka nad Bečvou.

Je možné, že v Letohradu, pokud budou v září sportovní akce povolené, bude MČR v časovce, ale to je zatím otevřená otázka.

U Lipníka nad Bečvou platí, že skladba závodů bude stejná jako loni, tedy v pátek 6.8.  Sprinty na příjemném atletickém oválu. V sobotu 7.8. bude na programu kritérium a štafety přímo v centru Lipníka nad Bečvou na uzavřené Osecké ulici. Minulý rok dala zajímavá a poměrně technická trať závodníkům pěkně zabrat a diváci se měli na co dívat. V neděli 8.8. vyvrcholí program dlouhým závodem na uzavřené silnici u osady Nové Dvory. Délka zvlněného závodního okruhu bude cca 6,5 km

Přihlášky včetně objednávek stravy i ubytování a zaplacení nejpozději do 30.7.2021 v 23:59 hodin na: www.amchromo.cz

V přihlašovacím formuláři  bude nutné stejně jako v Plzni v rámci “covid“ nařízení pro pořádání akcí zaregistrovat trenéry, doprovod a ostatní osoby. Tato registrace “doprovodu“ bude zpoplatněna částkou 20,-Kč za každou osobu.    

Včasné přihlášení do 30.7. je velice důležité pro páteční sprint! Pořadatelé podle včas přihlášených závodníků vypracují systém kvalifikace i vyřazovací rozjížďky sprintu.  Když by se náhodu opožděně dohlásilo hodně závodníků, znamenalo by to extrémně přísné kvalifikační podmínky pro všechny.  Připravený a technickým delegátem schváleným postupový pavouk už měnit nebude.

 





Ke stažení: