10.9.2018

MČR 12" a Kamikaze Masters v rámci oslav 50 let Rollo ligy

Honza Vlášek Pozvánky a propozice
Necelý měsíc zbývá do finálních oslav padesáti let Rollo ligy. Můžete se těšit mimo jiné na Mistrovství republiky dvanáctipalcových koloběžek i Kamikaze Maters.

Půl století Rollo ligy začíná pomalu odbíjet poslední dny. Do konce sezony chybí jediné ligové kolo v Ostravě a pak finální oslavy uplynulých padesáti let, které proběhnou na Šumavě o víkendu 5.-7.10. 2018.

Jak se vše blíží, program se nám pomalu zpřesňuje a vylepšuje. Pojede se poslední republikový majstršaft dvanáctek uplynulé padesátileté historie a také historicky první Kamikaze Masters.

Mistrovství republiky 12“

Po pátečním rozjímání nad dobrým jídlem a pitivem za zvuků osvědčené kapely Lazaret  se v sobotu vydáme na Šindlov, kde na nás bude čekat oheň, soudek piva, nějaký ten buřt a hlavně poslední rozloučení s Jirkou Dupalem. Na jeho počest a s díky uplynulým padesáti koloběžkovým letům pak odpoledne odstartujeme poslední dvanáctipalcový koloběžkový mistrák.

Pojedeme po trati legendárního závodu Tour de Šumava, na etapy, občas volně  a občas plný knedlík.

Pokud nemáte doma dvanáctku, budeme jich mít snad pár na půjčení. A pokud se na vás nedostane, můžete jet samozřejmě na jakémkoliv stroji. Zastávek k hovorům o krásách koloběžkového sportu bude dost.

Vítěz etapáku bude rovněž vítězem posledního dvanáctipalcového mače půl století Rollo ligy. Jedeme ve dvou kategoriích muži / ženy.

Sobotní přednáškový večer bude ve znamení panelové diskuse o dějinách koloběžkového sportu za účasti koloběžkových nestorů z let šedesátých, sedmdesátých, osmdesátých, devadesátých i nového tisíciletí.

Kamikaze Masters

Nedělní dopoledne na šumavském Zakončení koloběžkové sezony bývá ve znamení kritéria do vrchu Stachy – Cihelny. To se však mnohdy jeví jako zbytečně náročné a navíc ho nemůže vyhrát každý.

Minimálně pro sezonu 2018 tak měníme formát. Pojedeme první ročník Kamikaze Masters. O co jde? O nic jiného než mistrák v top speed, tedy nejvyšší rychlosti koloběžkáře zaznamenané v měřeném úseku. No – a pojedeme samozřejmě z kopce.

Kamikaze Masters se jede v kategorii 12“ a kategorii open, tedy pro jakoukoliv koloběžku, a vítězem bude ten, kdo vytlačí ručičku tachometru na co nejvyšší hodnotu.

Toliko zatím k chystanému víkendu. Ze stomístné kapacity chalupy na Zadově zmizelo během uplynulých deseti dnů padesát lůžek. Takže neváhejte, další postele nebudou a Cihelny nejsou nafukovací…

Kompletní program a informace