25.1.2024

L´Eroica a registrace na Etapák - Cíl neznámý

Honza Vlášek Pozvánky a propozice
Poslední možnost protlačit se na gravelovou L´Eroicu a za týden už Etapák...

Na konec ledna upozornění na akce květnové

Akce BACK to the ROOTS - Toskánsko a L´Eroica

našla zázemí na klasickém toskánském agriturismu poblíž Mercatale in Val di Pesa přímo v srdci Toskánska. Nakonec jsem vybral místo, kde jsem byl osobně již dvakrát, tudíž víme, kam jedeme, a vězte, že je tam opravdu pěkně. 

Pan domácí je specialista na pěstování oliv a výrobu olivového oleje, nicméně mj. vyrábí dle starých receptur též vlastní víno starobylé odrůdy Pugnitello, kterou s pár vinaři z okolí přivádí k životu. 

Jedeme tedy v termínu 3.-8.5.2024 a náš zájezd je naceněn na 10.000,- Kč / 400 € a zahrnuje

  • 5 nocí ubytování v apartmánech farmy, každý se dvěma koupelnami, kuchyní a venkovním posezením
  • 1x rodinný oběd s panem domácím, který vaří maminka, babička a děti – toto je opravdu paráda, zejm. v okamžiku, kdy se podává domácí ilegální grapa
  • 1x prohlídka vinných sklepů jednoho z vinařství v Chianti spojená s degustací červených vín 

Pokud jde o stravování, plán je takový, že bychom nakoupili nějakou klasiku na snídaně, oběd bychom si dali vždy někde na pohodu během dne na výletě a večeře každý dle vlastního uvážení. Když budete hodní, něco dobrého uvařím. Případně v blízkosti je opravdu bezvadná lokální hospůdka, kde se místo vody pije zásadně víno a kde vaří jen ty nejlepší domácí dobroty. 

Jinak na farmě je samozřejmě bazén. 

Vrcholem zájezdu pak bude absolvování legendární L´Eroicy. Slavné trasy vedoucí tím nejlepším, co může oblast táhnoucí se od městečka Radda in Chianti přes Gaiole, Sienu, Montalcino a zase zpět nabídnout. 207 km a necelých 4000 výškových metrů, nebo kratších 135 km s mnoha dlouhými úseky bílých cest „strade bianche.“ Detaily zde: https://eroica.cc/en/gaiole/permanent-route

Program zájezdu budeme situovat dle počasí, neboť hlavní bod programu, totiž trasu L´Eroica, budeme chtít absolvovat nikoli v dešti, že ano. Nicméně nástřel je následující: 

  • Pátek večer – příjezd
  • Sobota – úvodní seznámení s gravelovými cestami směrem  na Greve in Chianti a obědem v mé nejoblíbenější hospodě v okolí, kde podávají parádní Bistecca alla Fiorentina.
  • Neděle nebo pondělí dle počasí – L´Eroica nebo výlet do vinařství a další bílé cesty
  • Úterý – finální bílé cesty a rodinný oběd s panem domácím
  • Středa – odjezd domů – ti kdo budou mít čas se mohou zastavit třeba ve Florencii, nebo si cestou na Brener ještě o den poodskočit na dolomitské kopce 

Doprava vlastní, resp. počítáme, že se naskládáme do cca 3 aut.

Poslední možnost protlačit se na soupisku gravelových nadšenců je do pondělí 29.1.2024 mailem na info@kolobezky-kickbike.cz.

Etapák - Cíl neznámý 2024

Registrace na 4. ročník krosového Etapáku proběhne již za týden, ve čtrvtek 1.2.2024 ve 20:00 na www.etapak.cz 

K dispozici je 50 startovních míst, z nichž však cca 3/4 jsou již rozebrány účastníky minuálých ročníků. Není tedy radno váhat, vyprodáno bývá během pár minut.