24.10.2019

Koloběžky do škol, jedeme dál…

Jiří Waldhauser Různé
Koloběžky do škol budou pokračovat i v roce 2020. Chytí se hozeného lana také jiná města než Ostrava?

Koloběžky do škol 2020

V květnu se na start největšího koloběžkového závodu dětí a mládeže v ČR postaví žáci z celé Ostravy, aby poměřili síly v koloběžkových disciplínách sprintu a štafetách.

Celkem 260 vybraných žáků základních škol se již počtvrté utká na městském stadionu SSK Vítkovice. Čekáme účast srdečně zvaných činovníků ČSK i zástupce významného sponzora Yedoo.

Rok od roku sportovní úroveň žáků soutěžících škol neustále roste. Zvláště u těch, které jsou u nás opakovaně. Snažíme se vybudovat soutěž dětí a mládeže, která třebaže má vlastní primární sport, tak si ráda na koloběžkách zasoutěží. Tréninky v hodinách tělocviku i mimo něj a vnímání vítězství školního týmu jako sportovního úspěchu v dětech roste! Doba se zkrátka mění a koloběžky u dětí jsou ve školách neustále lépe přijímány.    

Koloběžky do škol stále pouze v Ostravě?

Koloběžky do škol 2020. Co třeba Praha – Brno – Ostrava – Plzeň ……?

Rádi bychom proto vytvořili samostatnou soutěž, které by se účastnila i jiná „koloběžková města“. Oslovujeme, tímto závodníky – organizátory zejména z větších měst. Pracujeme bez iluzí, že do našeho sportu ihned přivedeme děti, které budou vnímat koloběžkový sport jako ten hlavní. Zatím bez urážky Mistrovství republiky, Mistrovství Evropy či světa poskytuje spíš nižší výběr mladých sportovců (rodinní příslušníci) tudíž i sportovní úroveň.

Kdo z „legend“ českého (světového) „pelotonu“ měl primární sport koloběh?

Nemáme za cíl konkurovat nebo rozšiřovat (pro nás spíš) dospěláckou Rollo ligu. Chceme rozšiřovat dětskou, mládežnickou školní soutěž. Neděláme vyjížďky pro děti na koloběžkách zdarma (olympijský park, lunapark, kroužky). Učíme děti vnímat koloběžku jako školní sport. Zatím za úspěch považujeme rozšiřující se trend přípravy a tréninku na školách.

S řízením projektu ve vašem městě vám pomůžeme!

Nabízíme pro děti koloběžkový sport v soutěži, ne vyjížďku na koloběžce!

Rollo liga je úžasná soutěž, která však závodníky (závodící rodiče i organizátory) s dětmi přetěžuje.

Bohužel dětem zatím nemá co nabídnout. Proč dětem něco nalhávat a vozit je sebou? Děti jsou zvyklé na jiné z jejich kmenových sportů, kde je konkurence, motivace i podmínky organizace na daleko vyšší úrovni. Celkově obrovské rozdíly ve výkonnosti a nízký počet dětí zatím sportovní koloběh dětí odsouvá sportovně hodně daleko. Rychlostní disciplíny (děti milují) jsou v závodech zřídkakdy nebo vůbec.

Máš rád koloběžkový sport? Neřešíš jen vlastní profit? Jsi ochoten něco udělat pro děcka?

Vidíme v Koloběžkách do škol obrovský potenciál, jsme otevření diskusi i spolupráci.

bokolobkatym@gmail.com

www.kolobezkydoskol.cz