23.4.2018

Koloběžky do škol - druhá sezona

Jiří Waldhauser Různé
Projekt koloběžky do škol čeká druhá sezona, o čem bude?

Druhý ročník třídenního zápolení dětí a mládeže základních škol z Ostravska je za dveřmi.  Dne 28.- 30. 5. 2018, se na městském stadionu SSK Vítkovice rozbuší nejedno dětské srdíčko pro závodění na koloběžkách.

A co na závodění, Koloběžky do škol říkají děti?

Dětem se závodění v loňském roce moc líbilo, vstřícně reagují i zástupci škol.  Rozhodli jsme se proto navázat na projekt Koloběžky do škol i v roce 2018. Zvýšený zájem je milým překvapením. V okrese Ostrava se nám zatím přihlásilo 22 družstev základních škol.

Zahořet láskou ke koloběžení!

Trochu jsme přemýšleli, inovovali a vylepšovali. Děti se v tomto ročníku utkají v soutěži družstev i jednotlivců.  V hlavní disciplíně sprintu na 500 m a vloženým závodem je tentokrát paralelní štafeta minidružstev

více na: http://www.kolobezkydoskol.cz

Co očekáváme? Má projekt nějaké pokračování?

Ano! V návazností na Koloběžky do škol běží Sportovní akademie (již z loňska - kroužek pro děti). Pro aktivnější účast máme připraveno jedno překvapení! Medailisty soutěže Koloběžky do škol odměníme mimo jiné zlatými, stříbrnými a bronzovými dárkovými poukazy. Snad i tento počin sklidí úspěch.

Co na to říká veřejnost?

Věříme, že postavíme základy mládežnické členské základny společně, na podobných principech jako tomu je v jiných sportech (regionální). Je jen na nás, zda chceme český koloběh posunout jako sport vnímaný veřejností a uznaný institucemi nebo pouze jako zdroj zábavy a osobního prožitku.

Myslíme si, že změny se dějí postupnými kroky nebo možná spíš krůčky