24.7.2017

Koloběžkové Mistrovství Evropy se blíží - co o něm říká David Pasek?

Honza Vlášek Pozvánky a propoziceRozhovory
Evropský šampionát vypukne za méně než měsíc? Na co se lze těšit prozradil David Pasek...

Tak jak to vypadá, přípravy na ME finišují?

Za méně než měsíc nám začne největší koloběžková akce, která kdy v Rakousku byla. Přípravy  probíhají velmi intenzivně a snad se nám povede vše včas nachystat – něco ale bude „just in time“. 

Celé Mistrovství Evropy 2017 je postavené kolem už legendárního závodu „Kick the Ring“ na Salzburgringu. Protože Guido a já bydlíme ve Vídni, tak je pro nás Salzburg dost vzdáleny a organizace je možná jen s podporou sportovního klubu  USC Koppl:  jsou třeba kontakty na všech rovinách a dobré zázemí.

SalzburgringSalzburgring

Na co se můžou závodníci těšit?

Závodnici si užijí různorodé závody se vším všudy v jedinečné krajině v srdci Evropy a v dobré společnosti.

Vymysleli jsme pro dlouhý závod takovou specialitu:  kdo při dlouhém závodu dosáhne přes všechny kategorie prostřední místo nebo čas, vyhraje funglnovej Kickbike 28x28 – jeden mezi ženy a jeden mezi muži. Další Kickbike 28x28 bude v tombole  -  to si tak přeje Hannu, aby mel šanci vyhrát stroj zpět ;-)

KopplKoppl

Chystá se nějaký jiný program, než jen závodění? Výlety? Nějaká ta party apod.?

My se koncentrujeme hlavně na organizací party!  – jak v pátek večer, tak v sobotu. Věříme, že setkáni koloběžkářů  z celé Evropy vytvoří výbornou atmosféru a že si to všichni užijeme! Z komunikace s atlety vím, že jim na tom hodně zaleží a že se na to těší.

Výlety neorganizujeme, protože region nabízí fantasticky výběr a možnosti. Tak si může každý vybrat individuálně, co se hodí – s rodinou, za kulturou, za jiným sportem nebo k nějakému jezeru nebo do hor.

Štafetové kolbištěŠtafetové kolbiště

Co bys řekl o jednotlivých tratích. Hlavně ten kriťas do kopce je docela strašák – nebo možná výzva?

Začnu Sprintem – bude to na atletickém závodišti RIS trochu jižně od Salzburgu. Dlouho jsme hledali kus rovné silnice kolem obce Koppl, aby bylo vše co nejvíce pohromadě – ale nic neodpovídalo a také se pro ME hodí, aby závod byl na dráze.

Climb the Goaß

Když je ME v Rakousku, tak by kopec neměl chybět. Pojedeme na Gaisberg, kam vyjedou i lidé na kolečkových lýžích, tak bychom se také měli dostat na koloběžce. Jsou dvě délky tratě a pánové si máknou trochu víc a pojedou až na vrchol. Poslední úsek je opravdu výzva a běh nebo chůze bude také legitimní řešení. Z Gaisbergu je vidět krásně na Salzburg.

Na parkovišti Salzburgringu pojedou kritérium žáci a kadeti a pak se na stejné trati pojedou štafety.

Kick the Ring

V neděli pojedeme dlouhý závod na trati Salzburgringu. Je tam parádní asfalt, budeme se kochat krásnou krajinou. Každé kolo měří 4,2km a asi 26 výškových metru – to znamená, že každé kolo si závodnici trochu odpočinou ve sjezdu. Moc se těším na výsledky a nový rekord.

Atleťák pro sprintyAtleťák pro sprinty

Jak to vypadá s přihláškami? Kolik závodníků se chystá do Rakouska?

Zatím se přihlásilo něco pres 110 závodníků,  ale  ještě chybí Guido ;-)  Přihlášky jsou samozřejmě převážné z Čech, ale závodit budou zatím také Slováci, Italové, Němci, Holanďane, Francouzi, Švýcaři, Estonci a Finové. Pro Rakušany je to velká výzva a moc by mne těšilo, kdyby se povedlo na start dostat také rakouskou dámskou štafetu.

Co bys vzkázal těm, kteří zatím váhají?

Závodit na ME může každý a to je kouzlo koloběhu. Kdo tedy nepřijede, bude na veky litovat!

Více info zde: http://www.tritt.at/european-footbike-championships-2017-austria/

Program ME zde: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Brw757ioUPqBAn0kpODQMZlZz5lwF5qIJVFo_O083M0/edit?usp=sharing

A ještě souhrnná mapaA ještě souhrnná mapa