31.3.2017

Koloběžková závodní sezona je tu - co přinese v roce 2017?

Honza Vlášek Pozvánky a propozice
Již v neděli startuje 1. kolem ČKP koloběžková sezona. Na co se můžete těšit jsme pro vás shrnuli v tomto článku...

Je to tu. V neděli odstartuje koloběžková sezona prvním kolem Českého koloběžkového poháru ve Františkových lázních závodem Kolem světa (http://www.bezpedalu.cz/svet/). Jak to vypadá, stejně jako loňský rok budete moci závodit skoro každý víkend.

Rollo liga

Nejstarší koloběžková soutěž světa bude mít na programu pět nebo dokonce možná 6 kol. Zahajuje 13.5. v Hradci Králové a finišuje na konci září v Říčanech. Krom toho se pojede např. MČR v Plzni a jako součást ligy též Eurocup v Račicích.

Vrcholem sezony pak bude Mistrovství Evropy, které pořádá Rakousko v Salzburgu a okolí. Takže to budeme mít velmi blízko.

Koloběžkové poháry

Český koloběžkový pohár se nafoukl na 7 závodů. Hned tři z nich (Kolem světa, MasarykRun a Pardubiský půlmaraton) proběhnou v nejbližších třech týdnech.

Zajímavostí seriálu je např. také otevřené Mistrovství Slovenska v Myjavě nebo Koloběžka Cup v Praze na Letné.

Seriál tradičně uzavře Blanenská desítka na začátku září (nebo případně ligové Superfinále?).

Český krosový koloběžkový pohár nachystal letos šest závodů. Startuje 22.4.2017 v Kuksu a dále střídá lehčí a těžší tratě s vrcholem na klasickém Rallye Sudety 9.9.2017.

Podrobnosti k závodům pořádaným pod hlavičkou ČSK naleznete samozřejmě také na www.ceskykolobeh.cz - termínovky jsou ke stažení pod článkem.

Seriál Dlouhého koloběhu

Pavel Štrok pokračuje se svým Seriáýlem Dlouhého koloběhu, který čítá 7 závodů o délce minimálně 100km (https://www.kolobezkyhodkovice.cz/www-kolobezkyliberecko-cz/Serial-dlouheho-kolobehu-2017-b1574.htm)

Vrcholem bude červencový Přejezd republiky, který po třech letech mění trasu. Pojede se z Broumova do Novohradských hor. Detaily naleznete zde: https://www.kolobezkyhodkovice.cz/www-kolobezkyliberecko-cz/2017-a10_253.htm

Bez pedálů

Bez pedálů, zdá se, ubral na počtu závodů a v termínovce naleznete nyní pouze tři. Ten první již tuto neděli. Následovat by měla populární pětihodinovka a na podzim pak Touškovské okruhy – www.bezpedalu.cz

Další

To jistě není vše. Lokálních závodů a akcí přibývá jako hub po dešti. Již za měsíc startuje KICK ITALY 2017 – Giro d´Italia na koloběžce. Na podzim proběhne oblíbené Zakončení koloběžkové sezony a mezitím, ať se stane, co se stane, hlavně, ať nás to bavíJ





Ke stažení: